Američki analitičar tvrdi AMERIKANCI BI POKORILI RUSIJU ZA 20 DANA: Tom zemljom će upravljati NATO!

– Potencijalni rat sa Rusijom neće biti sličan ratu sa Irakom 2003. godine, jer Irak ima bolju i disciplinovaniju vojsku od Rusije – rekao je Juberg

treći-svetski-rat
Foto: pixabay.com

“Analitičar američkog vojnog resora” Dejvid Juberg tvrdi da bi Pentagon mogao da uništi Rusiju za 20 dana, nakon čega će tom zemljom upravljati NATO. On je za ukrajinski portal napisao da će Rusija “ispaliti svoje nuklearne rakete, ali da će se ispostaviti da je samo polovina njih delotvorna”.

– Američki “stelt” bombarderi uništiće sve fabrike i vojne objekte u Rusiji, a zatim će impuls sa elektromagnetskih bespilotnih letelica isključiti elektroniku u velikim gradovima Rusije. U Pentagonu, gde sada radim, postoje razrađeni planovi rata sa svim zemljama sveta, ali detaljniji planovi rata izrađuju se za sukobe sa nestabilnim i agresivnim režimima. Potencijalni rat sa Rusijom neće biti sličan ratu sa Irakom 2003. godine. Iako Rusija ima vojsku otprilike iste veličine i isti nivo tehnološkog razvoja, Irak ima bolju i disciplinovaniju vojsku od Rusije – navodi Juberg, a prenose ukrajinski portali.

Specnaz

Iako se na stranici Dejvida Juberga na “Fejsbuku”, kao i ukrajinskim portalima, navodi da je on oficir američke vojske i potomak sovjetskih emigranata, ova informacija nije pouzdana i korisnici interneta iznose sumnje tim povodom.

Nije potvrđeno da je Juberg zaista saradnik Pentagona, a ruski mediji ocenjuju da se radi o namernoj provokaciji ukrajinskih medija. Poznati ruski bloger i publicista, poreklom iz Ukrajine, Aleksandar Rogers tvrdi da su Jubergove tvdnje – besmislene.

– Posebno mi se dopala izjava tog stručnjaka da polovina svih nuklearnih raketa koje ispali Rusija neće biti delotvorna. To znači da će blizu 1.500 raketa, ipak, pogoditi cilj? Razmislite šta bi od teritorije SAD moglo da napravi samo 1.500 nuklearnih eksplozija? – navodi Rogers.

(Telegraf.rs / Srna)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close