Zarađuju 300 evra dnevno, i to samo od krofni! Crnogorac otkrio koje dve stvari su najvažnije za zaradu do zime

Foto: Pixabay.com

Prodavac na jednoj hercegnovskoj plaži kaže da se ovim poslom bavi godinama. Priznaje da od prodaje krofni zaradi dovoljno da zimu dočeka „opušteno“

U vremenu kada se teško dolazi do posla, ili preživljava od plate, letnja turistička sezona za mnoge je prilika da zarade ili dopune kućni budžet. Da onaj ko hoće da radi, uvek za to nađe način, potvrđuju prodavci domaćih krofni koji su gotovo nezaobilazan deo turističke ponude na crnogorskoj obali.

– Krofne, krofne – možete čuti skoro na svakoj plaži, a da li ste razmišljali koliko oni zapravo zarade.

Prodavac na jednoj hercegnovskoj plaži kaže da se ovim poslom bavi godinama. Priznaje da od prodaje krofni zaradi dovoljno da zimu dočeka „opušteno“.

– Krofna košta jedan evro, a u jeku sezone, ako se čovek potrudi, može se da zaradi i 300 evra dnevno, pa i više. U Budvi, recimo krofna košta 1,5 evro, sezona počinje ranije i traje duže, pa je i zarada veća – kaže i dodaje da se oko ovog posla angažuje cela porodica – žena kod kuće pravi krofne, a on i sin prodaju, prenosi mondo.me.

– Nije ovo lako, mnogi su počinjali pa odustajali, treba ceo dan pešačiti po vrelom pesku, ali na kraju, isplati se. Od ovog posla sam školovao decu, a u jednom periodu života drugih primanja nisam imao – kaže prodavac i ističe da je u ovom poslu kao i u svakom drugom, najvažniji kvalitet robe koja se prodaje, a zatim i upornost.

Prema ovoj računici, on u špicu sezone (od 10. jula do 20. avgusta) ostvari više od 10.000 evra čiste zarade. Naravno, ima i troškova i dana kada je dnevna zarada ispod očekivane, a tu je i konkurencija i činjenica da ovaj posao nije legalan.

Uprava za inspekcijske poslove u cilju suzbijanja sive ekonomije tokom leta pojača kontrole naročito na primorju, ali čini se da prodavce krofni, kuvanog kukuruza i raznih drugih proizvoda, ništa ne može da zaplaši.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close