VREMENSKA PROGNOZA – PRIPREMITE SE ZA TEMPERATURNI „PAKAO“: Danas živa raste do …

vrućina
Foto: AP/Tanjug

Tokom vikenda i naredne sedmice, prema najavama meteorologa, očekuju se velike vrućine. Od sredine nedelje moguće lokalne nepogode

VREO vikend i još vrelija naredna sedmica sa tropskim temperaturama i do 38 stepeni! To su, unajkraće, vremenske prilike koje meteorolozi najavljuju za narednih sedam dana. Biće i povremenih pljuskova sa grmljavinom i lokalnih nepogoda, ali osveženje i pad temperatura stižu tek naredne subote.

– Pretežno sunčano i vrlo toplo vreme danas će biti u celoj zemlji sa najvišim dnevnim temperaturama od 32 do 35 stepeni – kažu u „Meteosu“. – Krajem dana na severu Srbije prolazno naoblačenje koje će tokom noći doneti povremene pljuskove sa grmljavinom.

Foto: RHMZ

Kratkotrajnih pljuskova može biti i ponegde na Zapadu. U ovim krajevima kiše će biti i sutra, a u nedelju i na severu Vojvodine. Najviše dnevne temperature za dane vikenda dostizaće 36. podelak Celzijusove skale.

Vrućine će, kako predviđaju u „Meteosu“, da se nastave i tokom naredne sedmice, a u utorak temperature će doseći i do tropskih 38 stepeni. Sredinom naredne sedmice biće i dalje vrlo toplo, ali nestabilnije vreme uz češću pojavu pljuskova sa grmljavinom. Od srede do petka moguće su i lokalne nepogode.

VESTI-INFO.RS, LAJKUJTE NAS I PRATITE NA FEJSBUKU

(Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close