VREMENSKA PROGNOZA: Evo koje nas temperature očekuju od ponedeljka

vremenska prognoza p
Foto: pixabay.com

Posle kraćeg predaha, očekuje nas novi skok temperature. U narednih 10 dana pravog osveženja nema na vidiku

ZA danas meteorolozi najavljuju toplije vreme nego prethodnih dana, s maksimalanom temperaturom od 27 do 30 stepeni. Za vikend, međutim, temperatura će biti još viša, a od ponedeljka sledi novi talas vrućine. Živa će u termometru prelaziti 35. podeok, a ni tokom noći neće biti rashlađivanja, naročito u Beogradu, gde će iduće nedelje jutarnja temperatura biti oko 25 stepeni.

Posle svežeg jutra, danas će u Beogradu biti do 28 stepeni Celzijusovih, uz umerenu oblačnost pre podne. Slično će biti i u Nišu, za stepen toplije u Vojvodini, a u užičkom kraju u najtoplijem delu dana živa će se zadržati na 30. podeoku. Na Zlatiboru i Tari temperatura će biti do 24 stepena.

– Za vikend će biti pretežno sunčano, uz brži porast temperature, a od nedelje slede ponovo vrućine sa dnevnim vrednostima i iznad 35 stepeni celzijusa – kažu u „Meteosu“. – Postoji mogućnost da krajem iduće sedmice temperatura počne da opada i da bude malo podnošljivije vreme, ali verovatno ne ispod 30 stepeni. Prema današnjoj prognozi, u sledećih od sedam do 10 dana nema na vidiku ozbiljnijeg osveženja kao što je bilo ovo prethodno. Takođe, preovlađivaće suvo vreme, osim što bi u drugoj polovini iduće sedmice bilo uslova za ređe lokalne pljuskove.

Foto: RHMZ

(Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close