VETAR DIVLJA PO SRBIJI, LOMI SVE PRED SOBOM: U ovom gradu je najdramatičnije, evo kad će stati haos

Kao i uvek, u južnom Banatu su zabeleženi najjači udari vetra

vreme1 p
Foto: Pixabay.com

Temperature u  gradovima širom Srbije su prosečne za ovo doba godine, ali jak jugozapadni vetar doprinosi da nam je subjektivni osećaj da je dosta hladnije nego što zapravo jeste.

Kao i uvek, u južnom Banatu su zabeleženi najjači udari vetra.

vetar-vrsac
Foto: Printscreen/accuweather.com

U Vršcu su udari vetra 60km/h, što je uslovilo da na snagu stupi žuto upozorenje za vetar, navode na sajtu meteoalarm.eu.

vetar-upozorenje
Foto: Printscreen/accuweather.com

ŠTA ZNAČE JAKI UDARI VETRA KOJI ĆE POGODITI VRŠAC

Jaki udari vetra u Vršcu predstavljaju moguće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću ( lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu – naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju ( šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spasavanja). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično.

Vetar će od sutra pa do kraja nedelje biti u postepenom padu. Najači prognozirani udar vetra za danas je čak 83km/h, dok će već sutra najjači moguć udar dostići samo 43 km/h.

U Begradu i većini gradova Srbije vetar je umeren, povremeno jak jugoistočni.

temperatura
Foto: Printscreen/ hidmet.gov.rs

U Beogradu vetar dostiže 26 km/h, sutra će biti u blagom jačanju 28 km/h, dok će u sredu najjači zabeleženi prognozirani udar biti samo 17 km/h, navode iz Republičkog hidrometerološkog zavoda.

Temperature su u proseku za ovo doba godine, kako će i ostati do kraja ove nedelje.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close