UŽAS KOD BORA: Bik gazdi smrskao glavu i na rogovima izneo njegovog sina

Foto: Pixabay.com

Lekari su konstatovali da je Milan Lupulović preminuo na licu mesta. Njegov sin Dragan je prošao sa težim povredama, ali se ne nalazi u životnoj opasnosti

BOR – Milan Lupulović (71), iz borskog sela Šarbanovac, je poginuo, dok je njegov sin Dragan (40), danas teško povređen kada ih je na njihovom imanju napao bik Boško, težak oko 500 kilograma, koga su čuvali nekoliko godina!

– Ustao sam i, po običaju, otišao u štalu da nahranim Boška – uzrujan je Dragan. – Kada sam otvorio vrata, nisam zatekao bika kod jasala. Ne znam kako, ali je, nekako, uspeo da se odveže. Stajao je na sredini štale i gledao u mene.

Dragan kaže da se nije uplašio, jer bika čuva nekoliko godina i, kako kaže, nikada nije bio agresivan.

-Ne znam šta se desilo, jer se sve odigralo veoma brzo – u šoku je Dragan. – Samo sam video kako se Boško zatrčao ka meni. Podigao sam ruke i sledeće čega se sećam je kako me on, između rogova, nosi i juri po dvorištu.

U jednom trenutku, bik je zbacio Dragana i pokušao da ga ubode rogovima. Ali, tada je iz kuće istrčao Milan, koji je pokušao da smiri Boška.

– Mislim da i tata nije mogao da veruje šta se dešava – lije suze Dragan. – Boško se okrenuo ka njemu. A, onda se, nakon nekoliko sekundi, zatrčao ka njemu i uboo ga rogovima u stomak! Otac je jauknuo i stopoštao se u dvorište.

Bik je nastavio da gazi Milana. Životinja, teška pola tone, slomila je nesrećnom čoveku glavu, kao lubenicu.

– Majka Ruža, jedva pokretna, pokušala je da odbrani oca, ali je bik nasrnuo i na nju. Ali, u tom trenutku su sa susednih imanja dotrčale komšije, opkolile bika i krenule da ga ubadaju vilama. Bik je skakao, kao da je bio priključen na struju. Pokušavao je još nekoga da povredi. Ali, komšije su uspele da ga, na jedvite jade, uteraju u štalu i zaključaju – u dahu priča Dragan.

KRUNSKI DOKAZ! EVO GDE JE PRONAĐEN ZORANOV DNK …

Pozvana je odmah Hitna pomoć, ali su lekari samo mogli da konstatujku da je Milan preminio od zadobijenih povreda, dok je Dragan prošao sa lakšim ozledama.

Terao sam oca nekoliko puta da prodamo bika i stari traktor – plače Dragan. – Hteo sam da kupimo noviji traktor i obrađujemo zemlju, ali tata nije hteo da se odvoji od Boška. A, bik mu je, eto, došao glave.

(Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close