UPOZORENJE METEOROLOGA: Vrelinu “Lucifera” noćas smenjuje nešto mnogo gore

Vrućina p
Foto: Pixabay.com

RHMZ izdao je upozorenje da će u Srbiji biti veoma toplo sa temperaturom čak do 42 stepena, a zatim će večeras i u toku noći na severu i zapadu doći do lokalne pojave kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će danas u Srbiji biti veoma toplo sa temperaturom čak do 42 stepena. Ovom toplotnom talasu italijanski meteorolozi dali su ime – „Lucifer“.

Kako se navodi danas će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a zatim će večeras i u toku noći na severu i zapadu Srbije doći do lokalne pojave kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Veoma toplo biće i u sredu i četvrtak (9. i 10. avgusta) sa temperaturom od 37 do 40 stepeni, navodi se u saopštenju.

Prema prognozi za sutra, U Srbiji će biti na jugu i istoku malo, u ostalim krajevima osetno svežije. Pre podne promenljivo oblačno jos ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne pretežno sunčano.

grad
Foto: Pixabay.com

Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 21, najviša dnevna od 26 u severnim do 34 stepena u južnim i istočnim krajevima.

U Beogradu će biti osetno svežije. Pre podne promenljivo oblačno, još ujutro sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne pretežno sunčano. Vetar slab i umeren severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 21, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 14. avgusta, do petka će biti sunčano i toplije. U sredu i četvrtak u većini krajeva a na jugu i u petak veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni.

U petak posle podne u severnim, tokom noci ka suboti i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim ce se do kraja perioda zadržati promenljivo oblačno sa temperaturomu granicama proseka za ovo doba godine a za dane vikenda sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina.

(Novosti.rs/Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close