Ubijeni presudom ISPOVEST: Pijan nam ubio sina, sud kaže – nije kriv

pijan
Foto: Novosti.rs

Ispovest porodice Milana Kovačevića (34) iz Kuršumlije, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 2013. godine. Oslobađajućom presudom Sudimcu ponovo nam sahranjuju Milana

UDARIO je našeg Milana brzinom od 76 kilometara na sat. U trenutku nesreće vozio je sa 1,62 promila alkohola u krvi, i to u naseljenom mestu. Posle tri i po godine i tri veštačenja, Viši prokupački sud ga je oslobodio. Takvom presudom ponovo su nas ubili!

Ovako za „Novosti“ priča Milutin Kovačević (63), čiji je sin Milan (34) poginuo u saobraćajnoj nesreći u avgustu 2013. godine. Sa nedavno izrečenom presudom po kojoj Živojin Sudimac nije kriv za izazivanje sudara, kako kaže, neće se pomiriti nikada – zbog sebe, supruge, snahe i dvoje unučadi koji su ostali iza njegovog sina.

– I pored analiza niškog Instituta da je Sudimac imao alkohol u krvi i izjava svedoka da je na Milana naleteo automobil koji je dolazio iz suprotnog smera, odnosno da je njegov auto udaren u njegovoj traci čak i na delu trotoara, sudija Višeg suda u Prokuplju doneo je oslobađajući presudu Sudimcu. On je, inače, kada je saznao da je naš sin preminuo, odmah napustio zemlju – ogorčen je Milutin.

Dok pokazuje celokupnu dokumentaciju vezanu za sudski proces, objašnjava da je vinovnika udesa policija pronašla tek posle dva meseca u Danskoj, gde je bio na privremenom radu. Kovačević kaže da je Sudimac potom ubrzo vraćen u zemlju i da je proveo svega mesec dana u pritvoru…

– Gde je tu pravda, kakvo je ovo pravosuđe – pita se otac nastradalog Milana. – Ispada da se moj sin koji je čak pokušao da se skloni na trotoar i koji je vozio upola sporije od drugog vozila kriv za nesreću! Zato nam je ostao još sud javnosti i nada da će Apelacioni sud razmotriti i uvažiti činjenice. Naravno da ne želimo da utičemo na pravosuđe već samo se nadamo pravičanom procesu, koji nismo imali pred prokupačkim Višim sudom.

Porodica Kovačević izgubila je veru u pravdu u godinama koje su usledile nakon što je Milan poginuo.

– Presuda, doneta posle tri i po godine i kucana na neverovatnih 27 strana, puna je razvodnjavanja, rasplinjavanja i izbegavanja činjenica – tvrde Kovačevići. – Zapravo, presudom Višeg suda u Prokuplju, Živojin Sudimac nije kriv za izazivanje sudara jer, po oceni suda, na mestu udesa nije stajao znak za naseljeno mesto, iako se nesreća dogodila u najnastanjenijem delu grada gde se nalaze stambene zgrade, škola, vrtić, sportska hala!

 pijan
Foto: Novosti.rs

Razočarani u prokupački sud, ipak, čvrsto veruju u činjenice koje su, kako kažu, na strani njihovog pokojnog sina i njegove nevinosti.

– Čak su sva tri dosadašnja veštačenja bila drugačija – još su u čudu Milanovi roditelji Cica i Milutin. – Prema prvom, Živojin Sudimac se kretao devedeset kilometara na sat, a Milan 50. Na drugom veštačenju se obojici „smanjila“ brzina, da bi Sudimac verovatno imao ispod 80, što je po trećem veštačenju i bio slučaj. Po njemu je Sudimac vozio 76, a Milan 34, a to treće veštačenje je obavljeno mimo naše saglasnosti!

SUDIJI MERODAVAN SNIMAK „GUGLA“

OSIM što nije želeo da sasluša ključne svedoke, sudija Višeg suda u Prokuplju nije uvažio ni potvrdu „Puteva Srbije“ da je u momentu nesreće na putu postojao znak o naseljenom mestu. „Uhvatili“ su se za snimak „Gugl strit vjua“ po kojem godinu dana kasnije, odnosno u avgustu 2014. godine nije bilo znaka, a koji su, znajući da će tuda proći, mogli ukloniti na vreme – priča Milutin Kovačević.

 

(Vesti-info.rs/novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close