U kanjonu Tare nađena starica na minus 16! Spasioci u ŠOKU!

izgubljeni
Foto: Novosti.rs

FOČA – Članovi Spasilačkog kluba „Volf“ iz Foče pronašli su u subotu u kanjonu Tare staricu Milenku Topalović (78), iz sela Koljeno u fočanskoj mesnoj zajednici Čelebići, čiji je nestanak prijavljen pre tri dana.

Starica je bila izgubljena tri dana i dve noći, a noćna temperatura se spuštala i do minus 16 stepeni Celzijusovih.

Nakon što su dobili poziv od Republičke uprave za civilnu zaštitu, fočanski „Vukovi“ su čamcem i u ronilačkoj opremi zaplovili Tarom s lokaliteta Brštanovica, nizvodno prema Foči, i na šestom kilometru, na obali reke, pronašli promrzlu staricu u polusvesnom stanju.

Miloš Ostojić, jedan od četvorice članova „Volfa“ koji su pronašli staricu, ispričao je da su joj odmah dali tople napitke i umotali je u jakne.

– Dimitrije Ostojić je prvi ugledao ženu pored kamena kako leži, u mestu zvanom Borovi. Brzo smo zaveslali i stigli do obale. Izmasirali smo joj ruke i noge i dali tople napitke. Počela je da komunicira, nije bila svesna svega – rekao je Ostojić.

Starica je zatim čamcem i na nosilima prebačena do sela Vjernovići, gde joj je lekarsku pomoć pružila ekipa Doma zdravlja iz Foče.

U potrazi za staricom prethodnih dana učestvovalo je pedesetak meštana.

Predsednik Spasilačkog kluba „Volf“ Nenad Ikonić rekao je da spasioci neprestano dežuraju i da nastavljaju potragu za još jednom nestalom osobom iz Foče, za kojom potraga traje već pet dana.

 

(novosti.rs/vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close