STIŽE NAM ŽESTOKO NEVREME: Prognoza vremena za ceo OKTOBAR. Evo kada će biti najgore

Oluja-nevreme
Foto: Pixabay.com

Danas pre podne će biti sunčano i toplo, minimalna temperatura od 5 do 10 stepeni Celzijusa, maksimalna temperatura od 22 do 24

Došao nam je oktobar a s njim i prevrtljivo jesenje vreme. Početkom prve oktobarske sedmice, u većini krajeva biće pretežno sunčano, nešto više oblaka samo na krajnjem jugozapadu i jugoistoku. Minimalna temperatura od 3 do 9 stepeni, a maksimalna od 18 do 21.

Danas pre podne će biti sunčano i toplo, minimalna temperatura od 5 do 10 stepeni Celzijusa, maksimalna temperatura od 22 do 24. U popodnevnim satima na severozapadu Srbije doći će do povećanja oblačnosti i padavina.

Vetar u toku dana slab do umeren jugoistočni i jugozapadni, uveče u skretanju na pojačan severozapadni u oblasti fronta.

U sredu oblačnost će se premeštati dalje ka jugu zemlje uz retku pojavu slabe kiše. Minimalna temperatura od 7 do 13 stepeni, maksimalna od 16 do 20. Vetar slab severozapadni, u Banatu pojačan.

U četvrtak i petak i dalje toplo, slabije padavine se mogu očekivati na severozapadu Vojvodine u noći između četvrtka i petka, kao i u petak u ostatku zemlje.

Temperatura do 25. podeoka u četvrtak, dok bi u petak bilo svežije, od 14 na severu do 23 stepena na krajnjem jugu. Vetar slab do umeren severozapadni.

Do kraja prve dekade meseca oktobra malo hladnije i suvo vreme, uz postepeni pad dnevne temperature. Kiša povremeno ili lokalni pljuskovi oko 7. i 8. oktobra.

Do kraja oktobra period prosečno toplog vremena sa češćom pojavom kiše nego u septembru, uz relativno visoke temperature za ovo doba godine

Dnevne temperature se neće ni približiti nuli, tako da na minus ne morate ni da pomišljate, pa cveće još uvek ne treba da sklanjate sa terasa i iz bašti.

Prave zime još uvek nema, ali obilne pljuskove sa grmljavinom možemo očekivati 19. i 20. oktobra.

Prosečna dnevna temepratura sve do kraja oktobra kretaće se od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Najniže noćne temperature neće biti ispod 3 stepena Celzijusa.

Meteorolozi predviđaju da su minimalne šanse da se do kraja oktobra pojavi sneg

Pravo zahlađenje prema rečima stručnjaka nam stiže tek u novembru, kada se očekuju i prve pahulje.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close