ŠTA SE KRIJE U ŠUMI NA KUKAVICI: Napalo nas je čudovište, umalo pogibosmo!

path
Foto: Pixabay.com

Mirjanu (52) i Dragana Stankovića (54), rodom iz Ravnog Dela, smeštenog na skoro samoj administrativnoj liniji s Kosovom i Metohijom, vraćanje po mraku iz berbe šumskih plodova umalo nije koštalo života.

U gustoj šumu na padinama Kukavice iznenada se pojavila čudna životinja. U početku je delovala miroljubivo, ali onda je postala agresivna.

– Kao da je ispred nas počeo da skakuće pas, pa poveća ovca, pa nešto nalik medvedu, pa se pretvorilo u povećeg petla, koji je ispuštao razne krike – nabraja Mirjana dok leči ogrebotine koje je zadobila bežeći kroz šumu.

Dragan je prošao gore od nje. Smešten je u bolnicu. Kaže da svake godine beru šumske plodove kako bi spremili kvalitetnu zimnicu. Nisu se bojali jer je u blizini i policijski punkt.

monster
Foto: Pixabay.com

– Ranije smo od starijih slušali za pojavu omaja, čudnih životinja koje su davile kokoške, jagnjad… Nismo verovali. Ali ovo je bilo baš čudno. Nisam mogao da se branim jer sam u rukama držao šipurke, kupine i druge plodove. Nešto me je udarilo. Izgledalo je kao medvedić, a onda je počelo da ispušta neke zvukove. Ponovo je pokušalo da skoči na mene, ali kao da nije bio medved, već nešto manje.

Zvao sam suprugu, a ona je upalila baterijsku lampu. Na mene je ova životinja, koja je ličila i na psa, uz kreštanje, ponovo skočila, a ja sam se zaštitio granom. Tako je bilo nekoliko puta dok nisam iz džepa izvadio upaljač i upalio ga. Životinja se uz kreštanje povukla u stranu, a kad sam zapalio lišće, nigde je nije bilo – objašnjava Dragan.

Njegovo stanje je bolje i biće pušten da se leči kod kuće.

– Najgore je prošlo. Sve ovo mi dođe kao ružan san. Imam povrede po glavi i telu. Supruga se mnogo uplašila. Nismo načisto šta je to bilo: medved, omaja ili drekavac – zaključuje Stanković.

 

(mojatv.rs/balkanuzivo.net)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close