SPREMITE SE ZA LEDENE DANE: Kiša će padati skoro svaki dan, evo kako da se pripremite

umbrella
Foto: Pixabay.com

Od danas ne vadite kišobran iz torbe

Temperature su ovih dana ispod proseka za ovo doba godine, pa umesto da uživamo u jesenjim danima, svi se pitaju kad će pasti prvi sneg.

Do kraja oktobra zadržaće se slično vreme kao i ovih dana, odnosno sa prosečnom temperaturom oko 10 stepeni i povremenom kišom.

Skoro čitavog novemebra biće slične vremenske prilike, a posle snega koji je tokom prethodnog meseca pao samo na visokim planinama, gde se potpuno zabelelo, u prestonici se on očekuje 11. novembra.

Drugi mesec jeseni biće poprilično kišovit, sa niskim temperaturama, bez nekih većih oscilacija u temepraturama

Stručnjaci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su da bismo prvi sneg u Beogradu ove godine mogli da imamo u poslednjoj dekadi novembra.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.2. Srednja maksimalna temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.1. Srednja količina padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja novembarska količina padavina iznosiće oko 52 mm, navedeno je na sajtu RHMZ.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close