SMRTONOSNA IGRA OČEVIM PIŠTOLjEM: Povređenog dečaka pronašao stariji brat, Ognjenu nije bilo spasa!

firearm
Foto: Pixabay.com

Nezapamćena tragedija koja se dogodila porodici Kocić iz Vlasotinca potresla čitav Jablanički kraj. Nije jasno kako se mališan dokopao pištolja oca, inspektora MUP. Priča se čak i da je pištolj dva puta opalio

TRINAESTOGODIŠNjI Ognjen Kocić, učenik šestog razreda OŠ „Siniša Janjić“ u Vlasotincu, smrtno je nastradao najverovatnije dok se igrao očevim pištoljem u porodičnoj kući. Tragedija se dogodila u utorak nešto pre 13 časova u centru Vlasotinca. Prema nezvaničnim informacijama, nesrećenog dečaka, sa povredom na glavi, pronašao je tri godine stariji brat, koji je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali mališanu nažalost nije bilo spasa.

U leskovačkoj Policijskoj upravi nam je rečeno da se u slučajevima samopovređivanja nikada nisu oglašavali i da to neće učiniti ni sada.

S obzirom na to da je Ognjenov otac Dragan zaposlen kao inspektor u MUP-u Srbije, pretpostavlja se da je dečak nastradao igrajući se očevim pištoljem – najverovatnije privatnim. Mališan je navodno, pre same tragedije, bio kod babe po ocu, kojoj je rekao da će izaći da kupi svesku i više se nije vratio. Tragedija se navodno dogodila samo pola sata pre nego što je Ognjen trebalo da krene u školu. Spekuliše se i o broju hitaca koje je ispalio. Prema nekim informacijama u kući Kocića odjeknuo je samo jedan pucanj. Međutim, naši sagovornici koji su navodno bili u blizini mesta tragedije kažu kako su čuli da su ispaljena dva metka, a da su ubrzo videli i Hitnu pomoć koja ulazi u ulicu u kojoj Kocići stanuju.

Komšije pretpostavljaju da je pištolj prvi put slučajno opalio i uplašio dečaka koji je zatim nehotice ispalio još jedan metak koji je bio koban. Niko nije mogao da kaže kako je Ognjen došao u posed oružja. Njegovog oca svi opisuju kao izuzetno odgovornog čoveka i profesionalca. Naši sagovornici su skoro sigurni da je Dragan vodio računa o tome kako je čuvao oružje, ali da se ispostavilo da nije mogao da ga sakrije od znatiželje najmlađeg sina. Niko ne može i ne želi da poveruje u to da je Ognjen u sebe pucao namerno, a samo nekoliko dana pre je proslavio rođendan.

vlasotince-porodicna-kuca
foto Facebook

– Uvek je bio veseo, živahan i duhovit. Stalno je zabavljao drugare. Nikada ga nisam video potištenog ili zabrinutog. Mnogo je voleo Vlasinu i celo leto je provodio na kupalištu u centru mesta, gde je njegov otac nekoliko puta plivao za Časni krst. To je zaista uzorna i srećna porodica koju je ova tragedija zavila u crno – kaže jedan od komšija.

U kući Kocića – tišina. Ispred nje mnogo rođaka, prijatelja i Draganovih kolega koji su došli da izjave saučešće. Novinare mole da nesrećnog oca, majku Silviju i stariju Ognjenovu sestru i brata ostave da tuguju. Više za sebe komentarišu da ne znaju šta bi u ovom trenutku, kada se guše u suzama, mogli i da kažu.

 

– Tog dečaka nema ko nije voleo. Umeo je da vam izmami osmeh. Uvek kada bi prošao ljubazno bi se javio. Svo troje dece su zaista lepo vaspitali kao što su Dragana njegovi roditelji. I njega znam odmalena. Jedan stabilan čovek u svakom smislu te reči. Majka Nevena je radila kao službenica, a otac Tihomir je stari trgovac. To je jedna časna i poštena porodica, a evo kakva ih je tuga zadesila – kaže jedan stariji Vlasotinčanin dok mu se oči pune suzama.

OMILjEN MEĐU DRUGARIMA

U ŠOKU je i čitavo Vlasotince. Ovo je velika tuga za mesto u kome se gotovo svi poznaju i gde su mnoge porodice povezane rođačkim i kumovskim vezama. Nastava se u Ognjenovoj školi odvijala bez prekida, jer njegovi drugari nisu bili obavešteni o tragediji.

Ognjenovo mesto u školskoj klupi ostalo je prazno. Kažu da je nesrećni dečak bio dobar đak i omiljen među drugovima i drugaricama, da je uvek je bio spreman da pomogne i da je to, kao i mnogo toga lepog, poneo iz roditeljskog doma.

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

(novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close