SKANDALOZNO: „Pobij Srbe“ na bilbordu za NATO!

rs-pobij-srbe
Foto: Novosti.rs

Skandalozna poruka osvanula u Istočnom Sarajevu, na potezu komunalne službe

SARAJEVO – Niko od nadležnih na lokalnom nivou ni u institucijama BiH i organizacijama međunarodne zajednice još nije ni pokušao da ukloni uvredljivu i fašističku poruku „Pobij Srbe“ s promotivnog bilborda NATO u Istočnom Sarajevu.

Na bilbordu koji propagira ulazak BiH u NATO, u nedelju je uočeno da je žutim sprejom ispisano „Pobij Srbe“. Portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je u ponedeljak za Srnu da su pripadnici ovog centra evidentirali uvredljivu poruku i da su, po izlasku na teren, napravili zabelešku, kao i da tragaju za počiniocima ovog gnusnog čina. Na promotivnom bilbordu „Zato BiH u NATO. Želim živeti u stabilnoj zemlji!“ nalazi se logo Ministarstva odbrane BiH.

Portparol MO BiH Uma Sinanović rekla je Srni da Ministarstvo nema veze s bilbordom, pogotove ne sa uvredljivim sadržajem.

– Oštećeni plakat NATO biće u najkraćem mogućem roku zamenjen novim – rečeno je Srni u ambasadi SAD u BiH.

Komunalni policajci u Istočnoj Ilidži nisu bili dostupni Srni jer su već bili na terenu zbog, kako je rečeno, svakodnevnih obaveza, a načelnik Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Nenad Berjan rekao je da će otići na mesto incidenta i potom se izjasniti o tome.

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

(novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close