SA DRUGE STRANE ODGOVAR Hrvatska predsednica najavila: Kupujemo borbene avione

Kolinda-Grabar-Kitarovic
Foto: Tanjug/AP

Kolinda Grabar-Kitarović: Nabavka zapadne vojne tehnologije iz SAD nije usmerena protiv Srbije, nego je usmerena protiv bilo koga ko bi ugrozio Hrvatsku i hrvatsku teritoriju

HRVATSKA predsednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da Hrvatska sledeće godine kupuje borbene avione zapadne vojne tehnologije. U intervjuu za zagrebački ”Večernji list” Grabar-Kitarović tvrdi da nije reč o trci u naoružanju između Srbije i Hrvatske, a nabavku MIG-ova 29 vidi kao ”legitimnu potrebu Srbije da obezbedi odbranu svog vazdušnog prostora”.

– I hrvatska je namera da se u vojnim nabavkama ravna prema vlastitim vojnim potrebama. Dakle, nabavka zapadne vojne tehnologije iz SAD nije usmerena protiv Srbije, nego je usmerena protiv bilo koga ko bi ugrozio Hrvatsku i hrvatsku teritoriju. Što se tiče terorističkih pretnji, možemo da budemo saveznici sa Srbijom – rekla je hrvatska predsednica.

Grabar-Kitarović je najavila i nabavku američkih helikoptera Blek Havk i orijentaciju hrvatskih vojnih snaga na zapadnu tehnologiju.

– Oko kupovine borbene eskadrile postignut je politički koncenzus. Sada mora da nađemo najisplativije rešenje – rekla je Grabar-Kitarović.

(novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close