RODITELjIMA NESTALE DEVOJČICE STIGLA PORUKA: Barbara silovana, zadavljena, pa bačena s mosta u ledenu reku!

hro-majka-i-otac-barbar
Foto: Novosti.rs

Melinda i Endrea Vitez iz Sente, čija je petnaestogodišnja ćerka pre 20 dana nestale u talasima Tise, u šoku zbog pisma u kojem piše da njihova mezimica nije nastradala nesrećnim slučajem

NOVI šok za Melindu i Endrea Vitez, majku i oca petnaestogodišnje Senćanke Barbare, koja je 25. novembra nestala u talasima Tise. U poštanskom sandučetu na kapiji porodičnog doma, na periferiji grada, pronašli su pismo bez potpisa, u kojem se tvrdi da njihova mezimica nije nastradala nesrećnim slučajem, već da je – brutalno usmrćena pa bačena u ledenu reku!?

Nesrećni roditelji, kako kažu, pismo na mađarskom jeziku, ispisano hemijskom olovkom, odmah su odneli u lokalnu policijsku stanicu. Endre, inače putarski radnik, veli da su se oboje iznova potresli i suočili s dilemom šta se, zbilja, dogodilo sa njihovom ćerkom.

– Ne znamo više šta da mislimo i šta da činimo. Najstrašnije je što naše mezimice nema. Izludećemo dok se ne sazna potpuna istina o njenoj smrti. Njeno telo još nije pronađeno. Šta god da je, čekamo da je sahranimo kako priliči – kaže ojađeni otac.

U anonimnom pismu se navodi da je Barbara prvo omamljena nekim narkotičkim sredstvom, koje joj je sipano u sok. A potom je – silovana i zadavljena, pa bačena u Tisu?!

Policija je od bračnog para Vitez dobila inkrimisano pismo. Ko ga je sastavio, iz kojih razloga, s kakvim motivom, tek treba da se razjasni. Nevešt rukopis ukazuje na mlađanog autora dojave – adolescenta ili srednjoškolca. Do daljeg ostaje nedoumica da li je osoba koja je sročila tu šokantnu poruku i prosledila je Vitezima, zaista usmerila policiju i istražne organe u pravom smeru u nastojanju da se sazna istina i slučaj rasvetli do kraja. Ili se neko morbidno poigrao sa nesrećnim ljudima u trenutku kada ih je zadesilo nešto najgore u životu?

Podozrivost prema pismu dodatno budi činjenica da se proteklih nešto manje od mesec dana u vezi smrti Barbare Vitez, uzorne učenice prvog razreda senćanske Ekonomske škole, svašta priča. Kolaju svakojake verzije dokone čaršije. Sve će, sigurno, biti jasnije kada telo utopljenice, za kojim neprekidno traga spasilačka ekipa iz Sente, predvođena odvažnim Nandorom Baranjijem, bude pronađeno. Do tada će sve biti u sferi nagađanja.

IGOR JURIĆ OTVORENO SUMNjA: NE ZNAMO ISTINU!

IGOR Jurić, otac pre nekoliko godina zverski ubijene devojčice Tijane Jurić, javno se oglasio u vezi nestanka mlade Senćanke. Oglasio se na „Instagramu“ i iskazao određenu sumnju prema verziji koje se nadležni organi u vezi ovog slučaja drže, smatra da dosta toga nije razjašnjeno i veruje da postoji neko ko zna šta se zaista desilo te kobne noći.

– Sve što znamo se dogodilo – navodno. Jednostavno sam siguran da neko zna pravu istinu, jer ni deca još nisu dala zvanične izjave o tome šta se dogodilo. Navodno su bila dva dečaka, ali postoje priče i o trećem – kaže Jurić.

On je pozvao, s tim u vezi, sve koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi doprinela rasvetljavanju smrti Barbare Vitez, da se jave, jer „samo udruženi možemo doći do istine i pomoći roditeljima“.

Faksimil pisma koje je stiglo Barbarinim roditeljima

ZVANIČNA VERZIJA

POLICIJSKI i pravosudni organi, nakon uviđaja, izjava dvojice sedamnaestogidišnjaka, inače Barbarinih drugara s kojima je kobne noći bila na mostu, i dodatnih istražnih provera, polaze od, zasad najrealnije, pretpostavke da se radi o nesrećnom slučaju. Njih troje vršnjaka se, po toj verziji, u dokolici okušalo u mladalačkoj suludoj igri pentranja po čeličnoj konstrukciji mosta. Devojčica je u jednom momentu htela da se prebaci na platformu za intervencije uz sam stub mosta. Zakoračila je, međutim, u trenutku nepažnje u prazno, sunovratila se u mračni ambis sa visine od 12 metara i nestala u hladnoj reci.

Tako su rekli očevici, mladići bez dosijea, koji su policiju i obavestili o stradanju svoje mlađe školske drugarice.

 

(novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close