Ranko Ostojić: Hrvatska može da se odbrani

Ranko Ostojić

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić poručio je, raeagujući na najavu da će Srbija nabaviti rusko naoružanje, da je Hrvatska članica NATO saveza i da može da se odbrani.

Ranko Ostojić je u emisiji RTL-a „Direkt“ naglasio da je Hrvatska sigurna zemlja i da, kako objašnjava, postoji sva sila pravila u slučaju da se nešto dogodi.

„Hrvatska je članica NATO-a… niko nas ne sme napasti. Dodao bih i to da kada Hrvatska nije imala ni poštene puške, uspela je da se odbrani. Odbranićemo se i ubuduće i niko se ne treba plašiti napada“, zaključio je Ostojić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Moskvi će Srbija od Ruske Federacije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić nije želeo da precizira o kojem naoružanju je reč, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je, generalno, posao premijera i vlade da brinu o bezbednosti zemlje.

„Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija“, rekao je srpski premijer.

Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na današnjem sastanku sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dve zemlje mogu zajednički da naprave i kako bi se iskoristila srpska namenska industrija.

(rts.rs)