Predsednik Srbije Tomislav Nikolić: Odgovor državnom vrhu Crne Gore

Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da Crna Gora ne uzvraća prijateljskim odnosom na prijateljstvo Srbije

On je rekao da takvo ponašanje Podgorice ne menja odnos zvaničnog Beograda prema njoj.

Povodom reagovanja državnog vrha Crne Gore na njegovu raniju izjavu da Crna Gora izborom da bude deo EU i NATO „svesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka“, Nikolić je za Kurir rekao da nije promenio svoje stavove o Crnoj Gori.

„Komentarisao sam kako se odnose prema srpskom narodu, prema svetskoj situaciji, u kojoj se isključivo stavljaju na jednu stranu, a da bi to ostvarili, donose odluke koje su direktno suprotstavljene interesima Srbije, kao što je glasanje u Unesku“, rekao je Nikolić.

On je naglasio da takvo ponašanje Crne Gore ne menja odnos Srbije prema njoj.

„Samo kažem šta mislim da nije dobro u njihovom odnosu prema Srbiji. Neću se ljutiti i ako od njih saznam da je Srbija načinila neku grešku. Mi svoje greške ispravljamo, a oni sami vode svoju politiku, pa neka reše“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima od Srbije nikome u regionu ne preti opasnost, pa ni Crnoj Gori.

„Samo bih voleo da na naše prijateljstvo bude uzvraćeno prijateljstvo, a očigledno nije. Nisam oćutao ni drugima, pa neću ni njima“, rekao je Nikolić.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović, reagujući na Nikolićeve ranije opaske o Crnoj Gori rekao je da predsednik Srbije „brzo menja stavove“, dok je premijer Crne Gore Milo Đukanović izrazio čudjenje i saopštio da je „u pitanju neki novi ton sa jedne visoke državne adrese u Beogradu“.

(b92.net)