Pred nama je pravo vučje vreme: Snažno ledeno upozorenje za Srbiju na snazi do 30. januara, očekuje nas zimski horor (VIDEO)

zima-srbija
Foto: Tanjug/AP

U toku prve nedelje februara stvoriće se uslovi za učestaliju smenu kiše i snega

Vremenske nepogode su donele smanjenu vidljivost i poledicu na puteve Srbije, što je prouzrokovalo brojne saobraćajne nezgode, trajaće sve do kraja meseca.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje, koje za danas i sutra najavljuje ekstremno niske temperature i gustu maglu. Smanjena vidljivost prisutna je u jugozapadnoj Srbiji, Banatu, Bački, Beogradu, zapadnoj Srbiji i Sremu, dok će u četvrtak biti aktuelna u svim krajevim, osim u istočnoj Srbiji.

Inače, jako upozorenje poslao je AMSS, u kom piše da će se do ponedeljka 30. januara zadržati hladno vreme, a u jutarnjim satima očekuje se umeren, a ponegde i veoma jak mraz! 

Temperature će biti izrazito niske (od -12 do -5 stepeni Celzijusovih), u petak i subotu se očekuje oko -15 stepeni.

Najviše dnevne temperature će biti u većini dana malo ispod nule.

ledena-kisa
Foto: Beta

– Jutarnja temperatura u četvrtak iznosiće od – 9 do – 3 stepeni Celzijusovih, dok će se maksimalne kretati od – 5 do – 1 stepeni. U petak će doći do pada temperature, tako da će minimalna biti od – 15 do – 5, a u toku dana će dostići nulti podeok – najavio je Đurić i dodao da će se i tokom vikenda zadržati hladno vreme.

Jutra će obeležiti umerena i jaka magla, sa temperaturama od – 15 do – 5 stepeni, dok će dnevne ići u plus, i to do pet stepeni C.

– Nakon vikenda će doći do blagog otopljenja, sa mestimičnim sunčanim intervalima. Jedino će se u Mačvi, Podrinju, u Timočkoj i Negotinskoj krajini da se zadrži hladno vreme sa maglom – rekao je ovaj meteorolog.

U toku prve nedelje februara, kako je naglasio, stvoriće se uslovi za učestaliju smenu kiše i snega.

Redakcija Telegrafa apeluje na građane da pomognu starim i nemoćnim ljudima koliko je u njihovoj moći, kao i da pozovu pomoć ako ne mogu da je pruže.

Takođe, apelujemo na sve građane da u ovim ledenim danima pomognu životinjama koje nemaju zaklon, kako bi prebrodile teške vremenske uslove.

Kretanje oblaka pogledajte ovde:

 

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close