POZADINA UBISTVA KOD KRUŠEVCA: Ocu je prekipelo sinovljevo zlostavljanje i maltretiranje, pa je potegao nož da se odbrani od čekića!

milan-rasic
Foto Fejsbuk

Ivo Rašić iz Velike Kruševice u pritvoru. Milan njega i suprugu tukao, ponižavao, policija više puta intervrnisala. Žrtva imala i kriminalni dosije

KRUŠEVAC – Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ive Rašića(67)iz Velike Kruševice kod Kruševca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije utvrđeno je da je osumnjičeni presudio sinu Milanu(34) – nožem. Inače, osumnjičeni je saslušan određen mu je pritvor.

Izvor “Novosti” navodi da je istorijat problematičnog ponašanja žrtve bio vrlo dug, a čak devet različitih krivičnih dela u njegovom dosijeu svedoči tome u prilog.

– Tukao je roditelje, umeo je da ih ponižava, pričalo se da ih je jednom terao da se svuku goli – kaže izvor “Novosti”. – Kaznene mere,pa i obavezna mera lečenja od alkohola kao da nisu urodile plodom. Otuda i ne čudi da je burna porodična rasprava buknula praktično bez razloga nakon njegovog povratka iz kafane.

U noći između utorka i srede, oko 1,30, Milan Rašić je ušao u porodičnu kuću, u kojoj su spavali njegovi roditelji Mila i Iva, i krenuo da loži šporet. Lupnjava je probudila majku, koja je zamerila sinu što je bučan. Potom se i otac Iva probudio i umešao u svađu. Nož je potegao u trenutku kada je na njega pokojni sin nasrnuo čekićem i udario ga u glavu.

krusevac-majka-mila
Foto: Novosti.rs

– Da sam znala kako će sve da se završi ne bih reč jednu rekla, nego bih ga pustila da radi šta želi – kaže Mila Rašić, pokazujući sukrvicu između noktiju na prstima ruke, posledice pokušaja da se odbrani od sina.

Pravosudni organi su više puta postupali u slučaju Milana Rašića, a nasilje u porodici je bilo jedno od takvih situacija, gde su da svedoče bili pozvani i njegovi roditelji.

Inače, upućeni u porodičnu priču veruju da su poroci glavni uzrok problemima u ovom skromnom domu. Milan nije nigde radio, nije bio oženjen, a jedno vreme je bio u vanbračnoj zajednici. Bio je strastveni fudbalski navijač i voleo da je da se provodi.

(novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close