„POMOZI MI, MAMA, TUKU ME“: Majka dečaka iz Valjeva tvrdi da je njeno dete žrtva vršnjačkog nasilja,što škola negira

nasilje-škola
Foto: Pixabay.com

„Mama, molim te, nauči me da se bijem. Mama, ja ne mogu više. Mama, boli me, a suze me peku“. Ovo su reči kojima je dečak F. T. molio za pomoć posle napada vršnjaka, tvrdi majka Snežana Tošić.

Uplakan, kada se u sredu veče sa modricom na licu vratio iz škole, učenik trećeg razreda OŠ „Milovan Glišić“ iz Valjeva, F. T. se poverio majci da više ne može da trpi torturu vršnjaka.

Sama majka tvrdi da on već godinu i po dana trpi maltretiranje školskih drugova, a da je poslednje povrede, zbog kojih mu je pomoć ukazana u Urgentnom centru, dobio te večeri kada ga je jedan od dečaka ledenicom pogodio u lice.

žrtva-nasilje-škola
Foto: Facebook / Facebook

– Nasilje nad mojim sinom počelo je još u oktobru 2015. godine, od kada ga trojica dečaka iz njegovog razreda konstantno maltretiraju, tako da je skoro svakodnevno kući dolazio uplakan, izubijan, sa masnicama, od nogu do glave.

Žali se da ga ti dečaci udaraju u učionici i u školskom dvorištu, dok se iz škole vraćaju kući.

Poslednji slučaj je prelio čašu kada je dobio ledenicu u glavu, blizu oka i slepoočnice – ispričala je novinarima Snežana Tošić.

Ona navodi da se više puta obraćala školi, od učiteljice do direktorke, tražeći zaštitu za dete. Međutim, kako tvrdi, njihove konkretne reakcija nije bilo.

mama-žrtva
Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

– Škola je reagovala obećanjima da se to neće ponoviti, ali se ipak ponovilo. Još gore, moje dete je bilo grđeno što dobija batine, tako da je ispalo i žrtva i krivac. A nasilnici i dalje imaju primerno vladanje, kao vetar u leđa – ogorčena je Snežana, majka F. T.

U školi koju dečak pohađa, međutim, tvrde da dečak F. T. nije bio žrtva nasilja u školi i da tvrdnje majke nisu tačne.

– Nema govora o tome da je dete dobijalo batine u školi ili školskom dvorištu. On je povređen prilikom grudvanja sa drugovima, ali to se desilo van školskog objekta.

Dečakova majka je prošle godine dolazila kod mene na razgovor, kao što dolazi i dosta drugih roditelja prijavljujući svaki slučaj kada između dece dođe do problema. Uključena je bila stručna služba i ispitane su njene tvrdnje, ali apsolutno stojim iza toga da dete nijednom nije bilo žrtva nasilja u školi – priča Nataša Badovinac, direktorka OŠ „Milovan Glišić“, koja je razgovarala sa roditeljima nakon poslednjeg slučaja.

Policiji je prijavljeno da je dečaka F. T. ledenicom u glavu udario desetogodišnji dečak van škole, u blizini prodavnice na putu do dečakove kuće. Izveštaj je prosleđen tužilaštvu.

U Centru za socijalni rad nema prijava protiv dečaka koje majka F. T. optužuje za nasilje nad njenim sinom.

 

(Vesti-info.rs/Blic.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close