Panika u valjevskoj bolnici: Najezda insekata–bolesnici u toku noći izujedani svuda po telu

bolnica-ulaz-u-urgentni
Foto: patak.co.rs/

VALJEVO- Zbog pojave stenica odeljenje ortopedije u valjevskoj bolnici je potpuno ispražnjeno, saznaje portal Patak online.

Kako saznajemo, lakši pacijenti su otpušteni kući, dok su teži pacijenti prebačeni na druga odeljenja. Potvrda ove informacije stigla je i iz valjevske bolnice, koja je saopštila da je ova odluka doneta zbog pojave insekata, ne navodeći da se radi o stenicama.

„Odluku  o tome da se isprazni odeljenje ortopedije je donela Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija Opšte bolnice. Naloženo je da se preduzmu sve zakonom propisane i strukom predviđene mere za čije sprovođenje su odgovorni svi zaposleni u Opštoj bolnici. Pojačane sanitarno higijenske mere će trajati naredne dve nedelje“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Kako saznajemo, problem na ortopediji traje već danima, jer se pacijentima koji leže na odeljenju, na različitim delovima tela pojavilo crvenilo na koži, praćeno svrabom. Rukovodstvo valjevske bolnice je u prvom momentu pomislilo da se radi o šugi, a kada je ustanovljeno da to nije u pitanju, otkrivene su stenice i to u dušecima i jastucima na odeljenju ortopedije.

„Ja sam ležala na ortopediji. Došli su juče i rekli su mi da moram da budem otpuštena kući i preporučeno mi je da spalim svu garderobu u kojoj sam bila“, ispričala nam je jedna pacijentkinja.

Stenica je insekt koji parazitira hraneći se krvlju čoveka. Krevetna stenica je najaktivnija noću kada izlazi iz staništa i usnim aparatom za bodenje sisa krv domaćina a ona može biti izazivač zaraznih bolesti, navodi se na Vikipediji.

 

(patak.co.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close