OTAC HEROJ POGINUO SPASAVAJUĆI SINA: Kako se dogodila stravična tragedija srpske porodice

Foto: Pixabay.com

Hrabri otac Igor Živanović (40) iz Šimanovaca uskočio je u more na pulskoj plaži da spase život svog sina (12). U tome je uspeo, ali je njega talas naneo na stenu i usmrtio.

Otac heroj došao je u četvrtak na pulsku plažu u Gortanovoj uvali sa svojim sinom N. Ž. (12). Sve je bilo kako treba, uživali su u danu, a onda su zastali na trenutak da se slikaju na stenama. Prema jednoj od verzija, dečak je stajao na stenama i fotografisao more, ali ga je iznenadni talas oborio i povukao u dubinu.

 

Dete je upalo u talase, a hrabri otac je ne razmišljajući ni sekund uleteo za njim u uzburkano more.

Ljudi su na plaži primetili da se dešava borba za život u moru, i sa obale su mahali ocu i sinu kuda da isplivaju. Navodili su ih ka uvali kako bi izbegli stene, a more se nije smirivalo.

Otac i sin su se zajedno donekle izborili sa talasima.

Posetioci koji su bili na plaži pričaju da je delovalo da će otac i dečak uspeti da isplivaju iz mora, te da su im pokazivali put. I dečak i otac su uspeli da plivaju ka obali, kada je poslednji talas uhvatio oca i udario ga o stenu.

Sve jači talasi gurali su ga na stene, a dečak se nekako borio da i njega ne zahvate.

Već u blizini plaže, Živanović je verovatno od posledica udara, ali i pluća ispunjenih morskom vodom izgubio svest. Kad su videli da pluta, spasioci su utrčali u more. Međutim, kako je Živanović bio krupne građe, a bez svesti, nije im bilo lako da ga izvuku na obalu, pa su im u pomoć priskočili kupači. Izvukli su ga na plažu, i kako su ispričali očevici, muškarca kome se još osećao puls stavili su u bočni položaj. Nije bio pri svesti, a iz pluća mu je izlazilo mnogo vode.

U jednom trenutku ostao je bez pulsa, ali su se na plaži zatekle i dve doktorke koje su priskočile u pomoć. Cela plaža podigla se na noge, stigli su i vatrogasci. Dok su jedni umirivali dečaka, drugi su pokušavali da spasu oca.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć. Lekari su se više od pola sata borili za njegov život.

Prevezen je u pulsku Opštu bolnicu, međutim, uprkos naporima lekara, otac heroj je preminuo. Dečak je takođe prevezen u bolnicu i u stabilnom je stanju.

(Blic.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close