NOVI LEDENI TALAS BLIŽI SE SRBIJI: Evo šta donosi i kada će stići do Beograda (SATELITSKI VIDEO SNIMCI)

satelitski-snimak-vreme
Foto. Printskrin/ en.sat24.com

Od sutra do nedelje, 22. januara, najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule

U većem delu Srbije od sutra se očekuju ledeni dani, a do četvrtka će povremeno biti snega, dok će od petka biti suvo uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

U nižim predelima očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Prema podacima sajta “Weather2Umbrella”, sneg se može očekivati već u ponedeljak oko 17 sati.

I RHMZ je upozorio da će u većini mesta na području Srbije naredne sedmice biti snežnih padavina i ledenih dana. U Srbiji se, prema izgledima vremena za naredni period, naredne sedmice u većini mesta na području Srbije očekuju ledeni dani sa najnizom temperaturom od minus deset (-10) do minus četiri (-4) stepena lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri (-4) do nula stepeni.

Trenutnu situaciju kada je tempertura u pitanju možete pogledati u fotografiji ispod, a iz sata u sat možete pratiti OVDE.

Od sutra do nedelje, 22. januara, najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule.

Od ponedeljka do četvrtka povremeno sneg, u nižim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara. Od petka suvo uz delimicno razvedravanje, navodi RHMZ.

Satelitski-snimak
Printskrin: weather.com

U Beogradu će sutra ujutro u pojedinim delovima grada biti magla, a u toku dana pretežno oblačno, pre podne suvo, posle podne i uveče povremeno slab sneg, uz slab do umeren vetar, koji će posle podne biti u pojačanju. Najniža temperatura biće oko minus četiri, na periferiji do minus sedam, a najviša oko nule.

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim oboljenjima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u kostima i zglobovima, poremećaja sna i glavobolje.

 

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close