NEVREME ZAHVATILO SRBIJU: Olujni vetar lomi drveće, nosi kontejnere …(VIDEO)

Foto: Twitteru4okai2obrve

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode, sa najvećom verovatnoćom u zapadnim i severnim krajevima

JAKA oluja i nevreme danas posle podne zahvatili su Srbiju, a u Novom Sadu i drugim delovima Vojvodine duva olujni vetar.

RHMZ izdao je i hitno upozorenje prema kome će se u narednih sat vremena preko Banata, Beograda i zapadne Srbije premeštati frontalna zona dalje na istok uslovljavajući ponegde jak i olujni vetar.

U roku od samo desetak minuta nebo nad Novim Sadom i Beogradom se potpuno smračilo i poceo je da duva izuzetno jak vetar koji je nosio sve pred sobom.

Prema snimcima sa društvenih mreža, oluja je prevrtala kontejnere i čupala drveće.

Meteorolozi su izdali upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena, a na osnovu meteolarma čitava zemlja obeležena je žutom i narandžastom bojom, koje signalizuju opasno nevreme.

Na naplatnoj rampi Vrčin, vetar nalik tornadu nosio je čak i kontejnere, a na Novom Beogradu je iščupao stablo iz korena.

 

RHMZ je izdao Upozoreno je da su danas mogući pljuskovima i grmljavinom, a moguce su i izolovane kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, sugradice, grada i olujnih udara vetra, sa najvecom verovatnocom u severnim i zapadnim krajevima.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vetar vec prave ozbiljne probleme u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, prenose mediji.

U ovom casu preko Bosne i Hercegovine i istocnih predela Hrvatske, odnsosno Slavonije, premešta se snažan oblacni sistem sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim olujama. Ovaj sistem premešta se dalje na istok i sve više se približava Srbiji“, rekao je meteorolog Đorde Đuric i istakao da će će nevreme uskoro zahvatiti delove Srbije.

PRIBOJ: OLUJNI VETAR LOMI DRVEĆE

PRIBOJ: Jak vetar koji je u gradu na Limu počeo da duva oko 12 časova polomio je drvo kestena u samom centru grada u Nemanjinoj ulici, a stradala je i fasada na jednoj od zgrada. Naime, kako nam građani javljaju, kesten je pao direktno na put i na svu sreću niko od prolaznika nije povređe. Takođe, štetu je pretrpela i jedna od zgrada gde je vetar oborio nekoliko desetina fadanih cigli sa samog potkrovlja višespratnice.

Cigle su završile na zelenoj površini samo par metara od parkinga na kojem se nalazilo nekoliko vozila, i ovoga puta samo pukom srećom niko nije povređen.

Vetar je počeo u talasima da duva i u Prijepolju gde za sada nepričinjava veće probleme žiteljima.

 

ŠABAC: VETAR LOMIO I ČUPAO DRVEĆE, ZGRADE OSTALE BEZ KROVA!

ŠABAC – Orkanski vetar u nedelju oko 14 časova iščupao je iz korena ogromno stablo kod apoteke u opštini Maajur i oborio je stablo u Gospodar Jevremovoj ulici u strogom centru Šapca.

Od jakih udara vetra bez krova je ostala i zgrada koja se nalazi kod autobuske stanice.

Za desetak minuta koliko je oluja potrajala, masovno su stradale saksije, koje su poletele sa terasa, a na svu sreću, povređenih nije bilo. Kako nam javljaju građani, trenutno u ovom gradu pada jaka kiša.

(Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close