Nebo se otvorilo – STIŽE OPASNO NEVREME! U ovim delovima Srbije je RHMZ za sutra najavio VELIKE PADAVINE!

vreme
Foto: Fonet

BEOGRAD – Republički hidrometeorološki zavod najavio je za sutra veoma opasno vreme u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, praćeno obilnim padavinama i grmljavinom.

Prema karti objavljenoj na sajtu RHMZ, zapadni delovi naše zamlje bići najugroženiji, a celo to područje obeleženo je narandžastom bojom, koja posle crvene predstavlja najveću opasnost kad je reč o vremenu.

„Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, navodi se u objašnjenju za ovu vrstu opasnosti.

SRBIJA
Foto: RHMZ

To  znači da će će najviše biti pogođena područja oko Šapca, Valjeva, Loznice, Zlatibora, Požege, Prijepolja i drugih mesta, gde se očekuju velike padavine, praćene grmljavinom, što znači i mogućnost poplava.

Podsetimo, Novi Sad je danas nešto posle podneva zahvatilo snažno nevreme praćeno jakim gradom.

Grad je zasula kiša s jakim gradom koja je doslovno potopila veliki broj ulica, pa je saobraćaj na mnogim mestima stao. Novosadske ulice zabelele su se pod gradom veličine lešnika.

Nadležne gradske službe u Novom Sadu su izašle na terenu kako bi otklonile posledice nevremena praćenog veoma jakim pljuskom, olujnim vetrom i gradom, saopštile su gradske vlasti.

Ukupno 12 interventnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija je na terenu i rade na pročišćavanju nakupljene vode u ulicama.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković rekao je da je danas palo više od 52 litra kiše po kvadratnom metru za samo dva sata i dodao da gradska mreža može da primi oko 20 litara, zbog čega su nastali problemi.

IMA LI AJKULA U OMILJENIM LETOVALIŠTIMA SRBA? U jednom od njih morski pas je ubio ženu! (VIDEO)

UPOZORENJE METEOROLOGA! Danas stiže nevreme sa gradom, evo gde će prvo pogoditi

(Kurir.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close