Muž pacijentkinje razbio lekaru nos!

Doktori

U Kliničkom centru Crne Gore Slavko Đuretić pretukao dr Vladimira Peruničića. Zbog nasilnog ponašanja uhapšeni su Đuretić i Goran Kažić

DOKTOR internista Centra za kardiologiju KC Crne Gore dr Vladimir Peruničić teško je povređen tako što ga je pesnicom udario Slavko Đuretić, suprug pacijentkinje koja se leči u toj ustanovi! Doktoru je slomljen nos. Iz Kliničkog centra su saopštili da je do incidenta došlo nakon što je dr Peruničić zatražio zaštitu od radnika službe obezbeđenja KBC-a od porodice pacijenta koji se leči u Centru za kardiologiju, jer su se ponašali neprimereno.

– Tom prilikom došlo je do verbalnog sukoba između dr Peruničića i rodbine pacijenta. U jednom momentu jedna od osoba koja se sukobila sa doktorom zadala mu je udarac u glavu – stoji u saopštenju KBC.

Zaposleni u službi obezbeđenja obavestili su MUP, a napadači su nakon nemilog događaja odvedeni u CB Podgorica i protiv njih će biti podneta krivična prijava od strane dr Peruničića i Kliničkog centra Crne Gore. Zbog napada na dr Peruničića, uhapšeni su suprug pacijentkinje Slavko Đuretić i rođak Goran Kažić.

Vidno uznemiren doktor Peruničić je rekao da je porodica pacijentkinje tražila da uzme kompletnu papirologiju za pacijentkinju koja se leči na koronarnoj jedinici i koja je u dubokoj komi, kako bi je odneli u neku drugu zdravstvenu ustanovu zbog drugog mišljenja.

– Objasnio sam da ja to ne mogu da im dam, već je potrebno odobrenje direktora Klinike za bolesti srca ili eventualno glavne sestre koronarne jedinice u kojoj pacijentkinja leži. Kažić je počeo prilično nasilno da se ponaša. Ušao je u prostoriju u koju je zabranjen ulaz nezaposlenima, pa sam ga prijavio obezbeđenju. Kasnije je nastala gužva i izašao je suprug pacijentkinje Đuretić, koji me je udario u glavu i po nosu. Potom je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen i obojica su sprovedeni u policiju – ispričao je dr Peruničić.

STATUS SLUŽBENOG LICA

ZBOG ovog nemilog događaja reagovao je Sindikat doktora medicine Crne Gore osuđujući napad na doktora Peruničića i urgirajući na nadležne službe da u što kraćem roku procesuiraju napadača.

– Svedoci smo da nasilničko ponašanje u zdravstvenim ustanovama i pored brojnih upozorenja sindikata nije stvar prošlosti. Pozivamo menadžment Kliničkog centra Crne Gore da lekarima dodeli status službenog lica za vreme trajanja radnog vremena – kaže Milena Popović, predsednica Sindikata doktora medicine Crne Gore.

VRATIO JE U ŽIVOT

DOKTOR Peruničić je kazao da je pacijentkinju pre desetak dana reanimirao u Urgentnom centru, da ju je vratio u život i nakon toga je primio u Koronarnu jedinicu KBC.

(Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close