LEDENI OBRUČ SE STEŽE OKO SRBIJE: Iz minuta u minut pada temperatura! Evo šta treba da radite…

zima
Foto: Tanjug

Meteorolozi kažu da nas očekuje jezivo hladna zima i da su ovo samo pripreme za to!

Meteorolozi za Božić najavljuju ledene dane, a temperature u svim gradovima su već večeras počele da padaju. Od sutra će temperatura biti niža, i to u debelom minusu, pa se dobro opremite pre nego što izađete napolje.

U svim gradovima je temperatura već oko 18 časova počela da pada, tako je u većini mesta već tada bila u minusu. U Beogradu je trenutno -7, ali je subjektivni osećaj da je -13.

Meteorolozi najavljuju da će zima biti sve hladnija i hladnija, a najavljuje se da će od petka, 6. januara do ponedeljka, 9. januara biti u neverovatnom padu. Očekuje se od -15 do -7, a u planinskim predelima čak i -20. Biće veoma hladno sa jutarnjom temperaturom od -15 do -7°C, u planinskim predelima i oko -20°C, i najvišom u većini mesta od -9 do -3°C. Najhladnije će biti u petak i subotu, a zbog umerenog i jakog severozapadnog vetra očekuje se stvaranje snežnih nanosa, uglavnom u planinskim predelima.

Sutra će duvati umeren i jak vetar, na planinama i Negotinskoj Krajini povremeno olujni, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti od -12 do -6, najviša dnevna od -7 do -3 stepena.

Sneg-smetovi-nevreme-ciscenje-snega-4
Foto: Tanjug

U Beogradu na Badnji dan takođe ledeni dan – pretežno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i veoma hladno. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko -8, najvisa dnevna oko -6 stepeni.

Tokom noći i u petak u istočnim delovima Srbije očekuje se oko 10 cm novog snega, u planinskim predelima i više. Kako se navodi, zbog jakog olujnog severozapadnog vetra, lokalno će doći do stvaranja snežnih nanosa.

U subotu u većini krajeva, a u nedelju i u Negotinskoj krajini severni i severozapadni vetar će oslabiti. Sredinom naredne nedelje uglavnom suvo, krajem perioda novo naoblačenje sa padavinama.

Sneg, niske temperature i jak severozapadni vetar uslovili su da se saobraćaj odvija otežano u južnim i jugozapadnim krajevima Srbije, saopštio je večeras AMS S koji navodi da je pojačan saobraćaj na izlazu iz zemlej prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, a svi putevi I i II prioriteta su prohodni. Sneg slabog i umerenog intenziteta pada u južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Srbiji. Zbog pojačanog vetra preko planinskih prevoja, mogući su manji snežni nanosi, zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz.

U Novom Sadu se očekuje da najviša dnevna temperatura u petak bude -7, a u subotu -10, u nedelju se predviđa -8, a u ponedeljak – 7 stepeni. U Nišu će maksimalna dnevna temperatura sutra biti -4, u subotu -10, kao i u nedelju, a u ponedeljak -8.

U Kragujevcu će u petak biti do -7 stepeni, u subotu -10, a u nedelju -8. U ponedeljak se očekuje -7 stepeni. Na Zlatibotu se u petak očekuje -13, kao najviša dnevna temperatura, u subotu -16, u nedelju -15, a u ponedeljak -11 stepeni.

(Telegraf.rs/balkanuzivo.net/ vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close