KOSOVO: Kfor spreman da interveniše ako zatreba

kfor
Print Screen www.aco.nato.int

General-major Giljelmo Luidi Miljieta , koji komanduje jedinicama KFOR na KiM, izjavio je u Zvečanu da će međunarodne snage obezbediti sigurno okruženje i da su spremne da intervenišu u slučaju potrebe

Komandant Kfora general-major Giljelmo Luidi Miljieta izjavio je da će KFOR nastaviti da obezbeduje sigurno okruzenje na severu i drugim delovima Kosova i da je spreman da interveniše ako to bude potrebno.

Miljieta se danas sastao u Zvečanu sa gradonačelnikom ove opštine Vučinom Jankovićem sa kojim je razgovarao o o trenutnoj situaciji na Kosovu sa posebnim fokusom na sever Kosova.

Janković je, kako je saopšteno iz Kfora, izrazio zahvalnost komandantu Kfora za nepristrasno i efikasno držanje u očuvanju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude.

Gradonačelnik Zvečana je napomenuo i da je Kfor jedna od institucija na Kosovu kojoj se najviše veruje.

General Miljieta je uverio gradonačelnika da čhe „Kfor nastaviti da obezbeđuje sigurno okruženje na severu i drugim delovima Kosova, spreman da interveniše kao treća bezbednosna linija odgovora ukoliko to bude potrebno“.

Komandant Kfora se povremeno sastaje sa opstinskim akterima, kao deo sveobuhvatnog pristupa ukupnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu, napominje se u saopštenju Kfora.

(novosti.rs)