Kobno preticanje Mladi crnogorski političar i poznata manekenka poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći

preticanje
Foto: Novosti.rs

Ksenija Brković (24) i Slavko Baković (24) poginuli u teškom sudaru u tunelu. U udesu učestvovala dva automobila, kombi i teretno vozilo

NA crnogorskim drumovima opet su nestala dva mlada života. U ponedeljak po podne oko 14 sati na nikšićkoj magistrali, iz pravca Podgorice, u trećem tunelu kod planine Budoš, smrtno je stradao Slavko Baković (24), dok je njegova saputnica Ksenija Brković (24) nešto kasnije podlegla povredama u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

U stravičnom udesu učestvovala su dva putnička automobila, kombi i teretno vozilo. Sa lakšim povredama prošli su Uve Jasani (30), Aldon Faći (22), A. T. (16), Mladen Crnogorac (35) i Anes Hajlovac (27), koji su nakon ukazane pomoći u nikšićkoj bolnici pušteni kućama.

Nesrećni mladić Baković upravljao je vozilom marke „reno klio“ (PG BH 944), dok je Radovan Žunjić, koji je prošao bez ozleda vozio „reno modus“ (PG FP 988). Za volanom kamiona man (T93-M-948) sedeo je Ajdin Senaid (40) iz Visokog, dok je kombijem „reno trafik“ (A57-M-802) upravljao Mladen Crnogorac sa Pala.

Nezvanično se pominje da je Slavko preticao vozilo u tunelu, što je bilo kobno za njega i Kseniju. Poginuli Slavko Baković bio je kandidat za poslanika Demokratske partije socijalista i predsednik Saveta mladih DPS Herceg Novi. Konvencija liste „Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović“, koja je trebalo da se održi u Plužinama, odložena je zbog nesreće.

– Zbog tragične smrti našeg Slavka Bakovića, kandidata za poslanika DPS Crne Gore i predsednika Saveta mladih DPS Herceg Novi, partija je odlučila da odloži zakazanu konvenciju u Plužinama – navodi se u saopštenju DPS.

Reka ljudi slivala se danas ka Savini da oda poslednju poštu nastradalom mladiću.

– Praktično život nije omirisao, a već ga nema, čulo se u priči Novljana.

Njegova saputnica Ksenija Brković, bratanična književnika Jevrema Brkovića, završila je Pravni fakultet i bila je pripravnica u advokatskoj kancelariji Mugoša-Jovović-Vuković.

Predsednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je telegram saučešća porodici Baković.

cg-preticanje
Foto: Novosti.rs

BLOKIRAN SAOBRAĆAJ

ZBOG saobraćajne nesreće čak sedam sati bio je obustavljen saobraćaj na glavnom magistralnom putu Nikšić-Podgorica. Iako su vozila preusmeravana preko Pandurica, uska saobraćajnica dodatno je napravila problem, jer se u blokadi našlo na stotine automobila i kombija. Po ko zna koji put pokazalo se da je Nikšić, kao drugi centar u Crnoj Gori „slepo saobraćajno crevo“ jer nadležni nisu rešili alternativnu kopču sa Bogetićima i dalje ka Danilovgradu i Podgorici.


OTKAZANA SEDNICA PARLAMENTA

SEDNICA Skupštine Crne Gore, koja je trebalo danas da se održi, odložena je na zahtev poslanika DPS zbog nesreće u kojoj je u ponedeljak poginuo kandidat za poslanika te partije i predsednik mladih DPS Herceg Novog, Slavko Baković.

(novosti.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close