HOROR U BARAJEVU: Pitbulovi gotovo rastrgli stariju ženu, dečak izujedan

Pit bul

U razmaku od samo nekoliko sati u Dom zdravlja Barajevo primljene su dve osobe sa stravičnim povredama zbog ujeda pasa. Starija žena (68) napadnuta je jutros i nalazi se u teškom stanju nakon što su je psi, vrlo slični pitbulovima, gotovo potpuno rastrgli, a sinoć je, kako se pretpostavlja jedan od tih pasa napao i maloletnog dečaka.

Prva nesreća desila se sinoć u naselju Gaj, kada je dečaka (14) napao vlasnički pas i tom prilikom mu naneo ozbiljne povrede.

 

– Dobili smo poziv kada se sve dogodilo. Dečak je primljen kod nas, imao je preko deset ujeda po celom telu, pa smo morali da ga prebacimo u Urgentni centar jer je bio u lošem stanju – kažu za „Blic“ iz Doma zdravlja Barajevo.

Danas oko osam sati ujutro dogodio se još teži napad.

– Opet smo dobili poziv jutros u 8.30, u pitanju je starija žena Mara V. koja ima 68 godina. Ona je napadnuta od strane tri vlasnička psa, koliko mi znamo u pitanju su pitbulovi. Kada je primljena bila je u stravičnom stanju. Po celom telu ima povrede, povrede skalpa su takođe užasne, ostala je čak bez nekih delova. Noge raznešene, nadlaktice, šake i podlaktice pune ujeda. Lekar nije mogao da proceni koliko je ujeda bilo. Stravično – kažu iz Doma zdravlja u Barajevu.

Oni su je odmah prebacili u Urgentni centar na reanimaciju.

Iz Zoohigijene kažu da su njihove ekipe na terenu od jutros kada su dobili poziv od policije. Jedan vlasnički pas je uhvaćen, dok se za drugima traga.

– Ekipe će ostati na terenu dok se ne uhvate preostala dva psa. Prvog kojeg smo pronašli prebacili smo u karantin u Ovči – kažu iz Zoohigijene.

Kako saznajemo, uhvaćeni pas se zvanično vodi kao „mešanac“, ali ljudi koji su ga uhvatili definitivno potvrđuju da je „u tipu pitbula“.

Vlasnik pasa je obavešten o svemu što se dogodilo, ali nije poznato da li je priveden u policiju.

(Blic.rs)

1 komentar na HOROR U BARAJEVU: Pitbulovi gotovo rastrgli stariju ženu, dečak izujedan

  1. Vlasnici vlasnickih pasa treba da budu osudjeni kao i neko ko je pucao pistoljem. Onda bi se konacno naucili redu. Mogu misliti koliko su maltretirali pse da ih nauce da ubijaju. Ovo je ubistvo sa predumisljajem a za to sledi dugogodisnja kazna zatvora. Tuzno je sto ne mogu i njih da eutanaziraju kao i pse jer i jedni i drugi nisu za zivot.

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close