HAOS U HRVATSKOJ: Snežne mećave,zarobljeni autobusi s decom (VIDEO)

hrvatska-haos
Foto: Screenshot

Širom Hrvatske pada obilan sneg, a na Sljemenu je prava snežna mećava. Pet autobusa s decom je tamo zaglavljeno, javljaju hrvatski mediji.

Kombi je sleteo s ulice i zaustavio saobraćaj. Deca čekaju u Tomislavcu da se očisti put. Na Sljemenu je ostalo zarobljeno i desetine ljudi.

Sneg je u poslepodnevnim satima počeo da pada i u gradovima u središnjoj Hrvatskoj, pa tako pada u Zagrebu, Karlovcu i drugim mestima, javlja portal „Indeks“.

Iz hrvatskog Državnog meteorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da tu zemlju očekuju obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača debljine i više desetina centimetara.

U subotu i nedelju najavljuje se prolazno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedeljka novo zahlađenje i povremene padavine: sneg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mestimice susnežica i sneg. Takvo bi vreme trebalo da potraje sve do četvrtka. Najavljeno je da će se temperatura narednih dana u pojedinim mestima spustiti i na minus 10 stepeni.

 


„Jutarnji list“ javlja da pojedini putevi u Hrvatskoj nisu prohodni.

Na auto-putu A4 Goričan-Zagreb prekinut je saobraćaj zbog preprečenih teretnih vozila između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smeru ka Zagrebu.

Zimski su uslovii na auto-putevima duž cele A2 Zagreb-Macelj te A4 Goričan-Breznički Hum.

 

(Vesti-info.rs/b92.net)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close