Grujičić: Imamo svedoke da je Naser Orić ubica Srba!?

orić
Foto: novosti.rs

Predsednik srebreničke Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Mladen Grujičić rekao je da ne očekuje pravično suđenje Naseru Oriću pred Sudom BiH

BANjALUKA – Predsednik srebreničke Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Mladen Grujičić rekao je da ne očekuje pravično suđenje ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću pred Sudom BiH.

– Ne može zadovoljiti pravdu činjenica da je 3.600 ubijenih Srba u Podrinju svedeno na svega tri ubijene osobe i da će Naser Orić za to dobiti odgovarajuću kaznu – rekao je Grujičić Srni.

On je naveo da porodice srpskih žrtava rata iz Srebrenice ne veruju Sudu i Tužilaštvu BiH, kao ni Haškom tribunalu koji je Nasera Orića oslobodio komandne odgovornosti.

– Potpuno je besmisleno Orića osloboditi komandne odgovornosti, jer je on bio jedini komandant muslimanskih snaga u Srebrenici – istakao je Grujičić.

On je rekao da su od snaga Nasera Orića ubijani Srbi ne samo u Srebrenici, već na celom području Podrinja.

Grujičić je naveo da je u Srebrenici ubijeno 476 Srba, uglavnom civila.

– Imamo svedoke koji su svojim očima videli Nasera Orića kako ubija naše ljude. Nastojaćemo da svedoci koji budu pozvani govore samo istinu i ono što su videli – rekao je Grujičić.

(novosti.rs)