Dečak drugi razred hteo makazama da ubode druga u glavu, pa isekao učiteljicu po ruci!

– Dečaci su se posvađali i M. C. je samo u jednom trenutku videla malog A. J. kako drži makaze i njima kreće na drugog dečaka. Brzo je skočila i podmetnula šaku pod sečivo. Ruka joj je rasečena istog trenutka – rekli su u školi

makaze
Foto: Pixabay.com

Učiteljica M. C., koja radi u OŠ “Branko Radičević” na Novom Beogradu, povređena je kada je učenik drugog razreda makazama nasrnuo na svog vršnjaka. Prema saznanjima iz istrage, dečaci su se posvađali, a onda je A. J. uzeo makaze i zamahnuo ka glavi L. S., a učiteljica je sprečila da se dogodi veća tragedija.

Dečaci su se posvađali i M. C. je samo u jednom trenutku videla malog A. J. kako drži makaze i njima kreće na drugog dečaka. Brzo je skočila i podmetnula šaku pod sečivo. Ruka joj je rasečena istog trenutka – opisao je incident koji se dogodio 7. oktobra sagovornik iz škole za Srpski telegraf.

Kada su druga deca videla da je učiteljcia povređena i da ima krvi, uspaničeno su počela da vrište, a škola je pozvala policiju, dok je učiteljica iz produženog borakva odmah upućena u Dom zdravlja.

Smiljana Pavlović, direktorka škole, kaže da je povređena učiteljica sada dobro, a da je dečak pod stalnim nadzorom psihologa i pedagoga škole.

Da je u pitanju stariji đak, rado bih razgovarala s novinarima. Ali budući da se radi o veoma malom detetu, smatram da je z anjega bolje da se o ovom incidentu ne izveštava – bilo je sve što je za ovaj list rekla direktorka.

Kako je kazao Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra za inspekcije poslove, direktorka je potvrdila da je došlo do incidenta, a škola je preuzela sve mere koje su predviđenje za sprečavanje nasilja.

Republička prosvetna inspekcija zatražiće od gradske inspekcije da proveri da li su preduzete sve mere predviđene kao preventiva, kao i mere za dalje sprečavanje pojave nasilja u školi – odgovorili su u Ministarstvu prosvete.

Školski psiholog Branka Tišma, upozorila je da je nasilje u školama sve češće u nižim razredima.

Pored svih mera, preventivnih i vaspitnih, propuštamo ono elementarno, socijalizaciju dece. Decu od malih nogu moramo daučiti da i drugi imaju svoje potrebe, kao i da oni sami nekada moraju da odlože svoje. Dete mora da prihvati i poštuje potrebe drugih i da shvati da nije centar sveta – poručila je ona.

 

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close