Dačić napustio skup u Varšavi zbog uvreda Envera Hodžaja

tan2016
Foto Tanjug, AP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je napustio skup u Varšavi zbog toga što Federika Mogerini i drugi domćini nisu reagovali na izjave ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je napustio skup u Varšavi zbog toga što Federika Mogerini i drugi domćini nisu reagovali na izjave ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja da su Srbi krivi za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i za genocid.

„Pošto Mogerini i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja ja sam rekao ‘ako možete bez Srbije, radite’ i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima“, rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.

Dačić je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države.

On je rekao da su priče da Kosovo ide u EU „fatamorgana za prištinsku javnost“ i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

 

„Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je ŠP za teritoriju, a ne za državu. Taj ŠP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament, tamo je Kosovo obeleženo pravilno sa zvezdicom i fusnotom“, rekao je Dačić.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da će Srbija u EU ući bez Kosova, Dačić je rekao: „Mislim da ni on, ni bio ko drugi ne zna kako će i pod kojim uslovima Srbija postati članica EU“.

 

(Beta/Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close