ČUDO U VRANJU! Pronađena partizanska bolnica iz Drugog svetskog rata

vranje
Foto: Wikipedia/Wlodzimierz

Meštani Krive Feje kažu da za njih bolnica i nije neko iznenađenje, jer se godinama govori o njenom postojanju

Putari iz firme “Saba Belča”, koji su angažovani na rekonstrukciji državnog puta od Krive Feje do Gornje Ljubate, kod Vranja, naišli su na podzemni objekat za koji se pretpostavlja da je u Drugom svetskom ratu bio bolnica.

O tome svedoče i stari bolnički kreveti pronađeni pod zemljom. Radovi su zbog ovog obustavljeni.

– Na ovom potezu, u zaseku puta, sa desne strane, nalazi se podzemna partizanska bolnica iz Drugog svetskog rata. Radovi su prekinuti, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o daljim aktivnostima nadležnih institucija – rekli su za “Večernje novosti” u “Putevima Srbije”.

Šef gradilišta Vlada Aleksandrov, iz preševske firme “Saba Belča” koja je izvođač radova, kaže da je reč o svojevrsnom betonskom bunkeru.

– Pored samog puta smo naišli na ulaz. Vidi se beton koji je rađen pre 80 godina, i baš me je iznenadilo što je u tako dobrom stanju. Stanovnici ovog kraja upoznati su sa tim da postoji podzemna bolnica – kaže Aleksandar.

Meštani Krive Feje kažu da za njih bolnica i nije neko iznenađenje, jer se godinama govori o njenom postojanju. Ne postoje, međutim, pisani tragovi o tome da je ovaj, po svemu sudeći, istorijski objekat ikada istraživan.

putari-pronasli-bolnicu-iz-drugog-svetskog-rata-kod-krive-feje
Foto: Novosti.rs

Slavoljub Stojmenović, pomoćnik gradonačelnika Vranja zadužen za urbanističke poslove, pojašnjava da su se na ovoj deonici odvijali radovi na uređenju puta koje je lokalna samouprava sufinansirala sa 30 odsto, dok je ostatak novca obezbedilo Ministarstvo.

 

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close