CRNA GORA: Ubijen bokser u centru Nikšića

niksic-ubistvo
Foto: Novosti.rs

Ubijen bivši bokser Dragoljub Šmiške Mijušković (56). Peko Đikanović (43) i Dragan Kontić (33) pištoljima pretili i očevicima

DRAGOLjUB Šmiške Mijušković (56), jedan od legendi bokserskog kluba „Nikšić“, ubijen je u subotu oko 10 i 30 časova u centru Nikšića, na trgu Slobode nedaleko od Gradske kafane. U njega su kako se sumnja više hitaca u leđa iz pištolja ispalili Peko Đikanović (43) i Dragan Kontić (33) pred očima brojnih svedoka. Nije prošlo mnogo vremena od zločina koji je ozlojedio Nikšićane kada su se Đikanović i Kontić predali policiji i priznali ubistvo. Kod njih su pronađeni pištolji „tetejci“.

– Bilo je strašno. Ubice su izašle iz automobila crne boje, prišli s leđa čoveku i u njega sasuli metke – pričaju očevici zločina.

Nezvanično saznajemo da su Đikanović i Kontić (imaju dosije u policiji) danima pratili Mijuškovića, ali da su čekali pogodni trenutak kako da ga likvidiraju. Priča se da je Šmiške sedeo na terasi Gradske kafane, kada mu je zazvonio telefon. Kada je ustao i krenuo nekoliko koraka izvan terase, usledili su smrtonosni hici s leđa, da bi se ubice potom dale u bekstvo preteći očevicima uperenim pištoljima.

Za samo nekoliko trenutaka oko mrtvog tela našao se veliki broj građana, kao i prijatelji Mijuškovića. Stigla je i porodica, sin Vuk koji se nije mogao smiriti kada je video očevo telo u lokvi krvi.

– Nisu imali petlje da mu pucaju u srce, nego u leđa. Šmiške je bio legenda Nikšića, bokser bez mane i straha. Njegovo srce bilo je veliko, jer je pomagao mnogima u nevolji – čulo se ispred Gradske kafane.

NEPOZNAT MOTIV

ŠTA je nateralo Đikanovića i Kontića da povuku obarače na svojim pištoljima i ispale, kako se priča, oko 12 metaka u Mijuškovića, utvrdiće istraga. Šmiške je bio veliki prijatelj sa nikšićkim novinarima, jer se tim zanatom bavila njegova počivša supruga Sonja. Iza njih ostala su dva sina, Vuk i Draža…

(novosti.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close