CENOVNIK SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: Da li su, venčanja krštenja i sahrane poskupela u 2017?

Pravoslavna-crkva-Rusija
Foto: Tanjug/AP

– Cenovnik je stvar crkve i ništa se tim povodom nije menjalo. To vam ja potvrđujem!- rekao je starešina Saborne crkve u Beogradu

U novoj godini poskupele su cene putarina, cigareta, registracije vozila, goriva i kafe, a Telegraf je pokušao da sazna da li će Srpska pravoslavna crkva uvećati takse za svoje usluge.

Naime, na društvenim mrežama cirkuliše post sa novim cenovnikom koji navodno važi od početka 2017. godine.

Tako na primer, crkvena taksa za krštenje iznosi 5.000 dinara, venčanje 7.000 dinara, opelo 5.500 dinara, parastos 3.000 dinara, osveštavanje kuće 3.000 dinara, razvod priznat u crkvi 3.000 dinara, a oglašen u Službenom glasniku 4.200 dinara.

Sve cene pogledajte dole:


Međutim, u pitanju je izmišljeni cenovnik, ali je verovatno jedini do koga ćemo doći jer SPC nema objedinjenu tarifu po kojoj naplaćuje svoje usluge, a u slučaju da vernik želi da sazna pojedinačne cene u okviru parohije, neretko će morati da poseti starešinu i na licu mesta sazna koliko će ga koštati krštenje deteta ili služenje opela na sahrani člana porodice.

Ipak, starešina Saborne crkve u Beogradu Petar Lukić za Telegraf kaže da su cene ostale iste.

– Cenovnik je stvar crkve i ništa se tim povodom nije menjalo. To vam ja potvrđujem! – rekao je on, ali nije želeo da taksativno navede koliko šta košta u crkvi na čijem je on čelu.

 

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close