Bus plus: Ko ima kaznu – neće moći preko granice

besan pas
Foto: Pixabay.com

Izbegavanje plaćanja karte u gradskom prevozu uskoro bi mogla da postane retka pojava u Srbiji, s obzirom na novo pravilo koje se uvodi.

Naime, ako se ne odazovete na dva sudska poziva nakon pisanog prekršajnog naloga, policija dobija nalog da vas privede, a ako u tome ne uspe, sud izdaje poternicu!

U takvoj situaciji građanin može biti zadržan na na graničnom prelazu, tako da umesto na letovanju neplatiša će završiti na sudu, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Naplata prekršajnih kazni smanjena je za osam miliona dinara dnevno od kada je Ustavni sud ocenio neustavnim član 336. Zakona o prekršajima. Po toj odredbi, građani koji nisu izmirili novčane kazne nisu mogli da dobiju vozačku i saobraćajnu dozvolu niti potvrdu o registraciji vozila.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić kaže da građani na dnevnom nivou, u celoj Srbiji, izbegavaju da plate prekršajne kazne za osam miliona dinara manje u odnosu na period pre odluke Ustavnog suda, koja je doneta početkom novembra prošle godine.

Nedavno su medji izvestili da jedna naša sugrađanka nije mogla da izađe iz zemlje zato što je granična policija u registru pronašla da nije platila kaznu za bus plus.

Iz MUP-a nisu odgovorili na pitanje koliko je ove godine bilo vraćeno građana sa granice zbog neplaćenih kazni.

(Politika/noizz.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close