BOSNA: Vehabija preti da će pobiti 40 ljudi!

džihadisti samoubice
Foto: novosti.rs

Stanovnicima povratničkog mesta Koraj u BiH strahuju jer im je jedan vehabija pretio da će za Novu godinu ubiti najmanje 40 ljudi

Ovu informaciju preneli su sarajevski mediji kojima su se navodno javili uplašeni meštani, koji kažu da svakog dana strepe zbog pretnji muškarca, poznatog po nadimku Puhavac.

Kako su ispričali Bošnjaci, meštani ovog povratničkog mesta, Puhavac je ranije takođe živeo u Koraju ali je, prema njihovim rečima, zbog svog oblačenja i načina na koji je izvodio namaz, isteran iz džamije.

Besan, napustio je ovo mesto i otišao u Tuzlu.

“Pored svih nedaća koje prate Koraj, od nezaposlenosti i nemara lokalnih političara, ne treba i ovo da nam se dešava. Uplašeni smo i nadamo se da će neko zaustaviti tog vehabiju koji preti našem nedužnom narodu. Ne smemo dozvoliti više terora u državi i zato moramo upoznati javnost sa pretnjama s kojima smo suočeni. Neko mora da reaguje, naša sigurnost je ugrožena“, kazali su meštani Koraja.

Službenici policijske stanice Lopare već su obišli Koraj i razgovarali sa pojedinim meštanima, kako bi dobili informacije o pretnjama.

Nadležnost za ovaj slučaj trebalo bi da ima policija tuzlanskog kantona, jer kruže informacije da se Puhavac nalazi na području Federacije BiH.

U policiji tuzlanskog kantona kažu da proveravaju navode oko pretnji vehabije stanovnicima Koraja i informaciju da se Puhavac kreće teritorijom Federacije BiH.

Aleksandra Simojlović, portapol CJB Bijeljina, koji ima nadležnost nad Loparama, kaže, za „Novosti“, da nisu dobili nikakvu prijavu iz sela Koraj.

“Apelujemo na sve građane da ukoliko dobiju pretnje, a nalaze se na području Republike Srpske, odmah ih prijave policiji, a ne da se prvo obraćaju medijima“, ističe Simojlovićeva.

(b92.net)