Zatvaranje granica ako Nemačka to uradi

aleksandar-vučić

Bugarska, Srbija i Rumunija spremne su da zatvore svoje granice ukoliko to učine Nemačka i Austrija kako bi spreciile dolazak izbeglica, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov

Bugarska, Srbija i Rumunija spremne su da zatvore svoje granice ukoliko to učine Nemačka i Austrija kako bi spreciile dolazak izbeglica, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

„Naše tri zemlje su spremne, ako Nemačka i Austrija zatvore svoje granice, da ne dozvole da naše zemlje postanu tampon zona. Mi smo spremni da zatvorimo svoje granice“, kazao je, prema Rojtersu, Borisov, posle sastanka sa premijerima Srbije i Rumunije.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker sazvao je za nedelju Samit u Briselu, sa željom, kako je rekao, da se grupa lidera EU dogovori o kratkoročnim merama za rešavanje krize migranata na zapadnom Balkanu.

U Sofiji je danas održan trilaterlani sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske i Rumunije, Bojkom Borisovom i Viktorom Pontom.

Teme sastanka, čiji domaćin je bugarski premijer, su ekonomska i politička saradnja, kao i saradnja po pitanju migrantske krize, u okviru Krajovske trojke, koju čine Srbija, Bugarska i Rumunija, saopštila je ranije vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Pres služba bugarske Vlade takođe je u susret sastanku najavila da će trojica premijera razgovarati o migrantskoj krizi i njenom uticaju na balkanske države, kao i pitanjima saradnje u oblasti infrastrukture i energetike.

(novosti.rs)