Zašto Rusiji treba tako jaka Srbija: Evo šta je tajna moćne vojne sile na Balkanu!

vojska-srbije
Specijalci Vojske Srbije. Foto: Vojska Srbije

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu potpisaće u četvrtak sa Vučićem ugovor o isporuci „migova 29“ i modernizaciji vojske

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i srpski premijer Aleksandar Vučić potpisaće u četvrtak u Moskvi ugovor o isporuci šest novih “migova 29″ našoj zemlji, ali i više sporazuma o naoružavanju i modernizaciji Vojske Srbije, potvrđeno je za Informer u Moskvi.

Ministar Šojgu je najbližim saradnicima naložio da Beogradu maksimalno izađu u susret, a za pomoć Srbiji zadužio je svog najbližeg saradnika, zamenika ministra odbrane generala Vitalija Antonova. Ključna Šojguova poruka jeste da Moskva ne sprema Srbiju za rat, već za mir, pošto je vojno moćna Srbija jedini garant mira u regionu.

Izvor Informera potvrdio je ove navode, uz tvrdnje da se Šojgu vodi parolom “Rusija ne sprema Srbiju za rat, već za mir! Samo vojno moćna Srbija je garant mira!

– Vučićeva poseta Moskvi je izuzetno značajna iako to javnost u Srbiji ne razume u dovoljnoj meri… Premijer će definitivno dogovoriti isporuku “migova 29″, a osim toga, moguće je da će tema sastanaka biti proširena i na isporuku tenkova i raketa. Ko zna, možda će Vučić i Šojgu potpisati i neke druge ugovore o naoružanju… Mislim da će se mnogi iznenaditi. Neki neprijatno, a natod u Srbiji vrlo prijatno – poručio je Lazanski.

 

(Telegraf.rs / Informer)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close