Vučić: Utvrđene nepravilnosti sa računima za struju,obeštećenje u februaru

eps
Foto: Kurir.rs

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u EPS utvrđene nepravilnosti u očitavanju potrošnje struje za građane za decembar i da će nadležni organi sprovesti istragu o tom pitanju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u Elektroprivredi Srbije (EPS) utvrđene nepravilnosti u očitavanju potrošnje struje za građane za decembar i da će nadležni organi sprovesti istragu o tom pitanju, a da će EPS naći način da obešteti građane koji su već platili uvećane račune.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da je primio više od 100 pisama građana koji su se žalili na visoke račune za struju i da je jutros razgovarao s direktorom EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić je rekao da je očekivano da u hladnijim mesecima računi budu veći za pet do 20 odsto, ali da nije moguće da zbog dogrevanja, struja bude skuplja 100 ili 150 odsto.

„Ustanovili smo nepravilnosti u radu EPS-a i biće sprovedena posebna istraga. Upozorio sam Milorada Grčića i on će danas upoznati javnost o merama koje će EPS preduzeti. Ko je platio više od onoga što je moglo da se očita, njima će novac biti vraćen ili će toliko manje platiti u narednim mesecima“, rekao je Vučić.

On je dodao da je neprihvatljivo da neko „izmišlja“ visinu računa, jer želi da ostane u toploj sobi i mrzi ga da ide i očitava struju.

„Taj skandal ne sme da se ponovi, odgovorni će da odgovaraju, i tu priču ćemo završtiti“, rekao je Vučić.

EPS: OBEŠTEĆENjE GRAĐANIMA U FEBRUARU

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će u narednih nekoliko dana obaviti istragu o uvećanim decembarskim računima za struju i da će oštećene građane obeštetiti kroz naredni račun.

U saopštenju koje je potpisao vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić građanima je upućeno izvinjenje zbog greške i navedeno da je do problema došlo zbog „neočitavanja brojila na teritorijama elektrodistribucija u Nišu i Beogradu“.

„Želim da uputim izvinjenje građanima Srbije, odnosno korisnicima EPS-ovih usluga, jer je evidentno da u određenim delovima Srbije, na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u čitanju brojila i zbog toga greška u ispostavljenim računima. Mi ćemo sve ispitati vrlo precizno. Pod nadzorom EPS-a biće očitana potrošnja za januar, od 1. februara, i ispravićemo svaki račun tako da nijedan građanin, nijedan korisnik neće biti oštećen“, naveo je Grčić.

Grčić je istakao da će istraga koju je naredio, biti završena za dva do tri dana.

„Ljudi u određenim u elektrodistribucijama koji snose krivicu za ovaj deo priče biće smenjeni već u toku naredne nedelje, a svi naši građani koji smatraju da su oštećeni i da imaju nerealno veći račun, mogu da upute reklamaciju“, rekao je on i naglasio da na teritoriji Vojvodine nije bilo nikakvih problema sa računima.

Grčić je rekao da mu je veoma žao jer je premijer Aleksandar Vučić ljut na EPS zbog tog događaja ali je dodao da je potpuno legitimno ljut, bez obzira na dobre rezultate koju je firma napravila u 2016. godini.

„Elektroprivreda Srbije je u potpunosti i iznad svakog očekivanja i proseka uspela i da u ledenom talasu održi nivo spremnosti proizvodnje električne energije i kompletnog energetskog sistema. Prosečan broj korisnika bez električne energije bio je ispod 100, odnosno ispod 0,03 procenta i manji je nego čak i u Nemačkoj“, naveo je Grčić.

(vesti-info.rs/ novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close