„Vučić predao foto-dokumentaciju, boriće se do kraja“

Nikola-Selakovic

Premijer Vučić je ambasadorima zemalja Kvinte i Majklu Devenportu predao foto-dokumentaciju o porušenim manastirima na KiM, kaže Nikola Selaković.

Govoreći o prijemu Kosova u Unesko, Selaković je u emisiji „Da možda ne“ na Radio-televiziji Srbije rekao da naša situacija nije srećna, ali da se moramo boriti do kraja.

„Kada je Unesko u pitanju moramo da se borimo do kraja. Naša situacija tu nije ni malo srećna“, rekao je Selaković, ocenjujući da će se jedan broj država, koje su naši tradicionalni prijatelji, uzdržati od glasanja.

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je juče sa ambasadorima zemalja Kvinte o značaju evropskog puta Srbije, ali i o svim nesuglasicama i neslaganjima vezanim za Kosovo i Metohiju.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji razgovarao o pregovorima Beograda i Prištine, kao i o nacrtu platforme Evropske unije u pregovorima o Kosovu.

Na otvorenom i sadržajnom sastanku razgovaralo se o svim nesuglasicama u implementaciji Briselskog sporazuma, kao i o značajnim neslaganjima po pitanju prijema Kosova u Unesko.

(b92.net)