Vučić podržao Udovički,očekuje se rasplet afere

udovički

Premijer Aleksandar Vučić dao je na sednici Vlade podršku ministarki Kori Udovički, ali očekuje da afera bude razrešena, saznaje B92.

Vučić je Kori Udovički, čija je sestra optužila direktora EMS Nikolu Petrovića da je od nje tražio mito, dao podršku za ono što radi u Vladi, odnosno da završi proces smanjenja broja zaposlenih u državnoj službi.

Premijer je, kako saznajemo, na sednici Vlade Srbije naglasio da očekuje da afera „prisluškivanje“ bude do kraja razrešena.

U kabinetu Kori Udovički je rečeno za B92 da se ministarka u potpunosti slaže sa premijerom da istražni organi moraju do kraja da završe svoj posao.

Vučić ranije danas je izjavio da je razgovarao sa potpredsednicom vlade Kori Udovički Međutim, Vučić je rekao da ne želi da govori o tome.

Današnja sedcnica vlade je prva nakon što su neki ministri izjavili da Kori Udovički više nije mesto u Vladi Srbije.

Ministar rada i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da ne razume kako premijer Aleksandar Vučić može da trpi Kori Udovički u vladi.

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić rekao je za Danas da Kori Udovički treba da se izjasni o aferi “prisluškivanje“ ili da podnese ostavku.

Cela afera počela je iz navodnog transkripata prisluškivanog razgovora lidera DS Bojana Pajtića i Lidije Udovički, sestre ministarke Kori Udovički, u kojem se pominje i da Petrović iznosi novac iz EMS-a.

Ovaj transkript objavio je sajt Teleprometer.

Bojan Pajtić rekao je da razgovor aitentičan i da ga prisluškuju.

Za sada nema nijednog dokaza da je Bojan Pajtić prisluškivan, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Direktor EMS Nikola Petrović, direktorka CWS Ana Brnabić i ministar energetike Aleksandar Antić odbacili su danas navode o bilo kakvom pokušaju reketiranja ili nezakonitosti u projektu Vetroparka.

Prvi put nakon izbijanja afere „prisluškivanje“ oglasila se Lidija Udovički, sestra ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički. Međutim, u izjavi za N1 ona nije direktno govorila o samoj aferi.

(b92)