Vučić izjavio saučešće Rusima i poručio: Obračunaćemo se s terorizmom, imaćete podršku Srbije!

vucic-plate
Foto: Tanjug

– Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda – piše u telegramu saučešća

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras izraze saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ruskom narodu i porodici nastradalog ambasadora. U telegramu saučešća se kaže:

– U ime Vlade Srbije izražavam najdublje saučešće povodom ubistva ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda. Ovaj događaj još jednaput pokazuje da sa terorizmom moramo da se obračunamo nemilosrdno i beskrupulozno, a Srbija će u svakom trenutku, pružiti podršku svim snagama mira – navedeno je u telegramu premijera Srbije.

Saučešće u kom je najoštrije osuđen ovaj teroristički napad uputio je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je telegram sa izrazima saučešća uputio ruskom kolegi Sergeju Lavrovu.

andrej-karlov
Printskrin: Youtube/TRT Türk

Saosećamo u boli porodice ubijenog ambasadora, Ministarstva spoljnih poslova i cele Rusije – navodi se u telegramu šefa srpske diplomatije.

I predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je večeras telegram saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i porodici ubijenog ambasadora Andreja Karlova.

Predsednik Nikolić najoštrije je osudio brutalno ubistvo ambasadora Karlova u Ankari i naveo da su teroristički akti najveća pretnja globalnom miru i bezbednosti, kojima se samo zajedničkim snagama može stati na put.

andrej-karlov
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije naglasio je da reč o najmonstruoznijem obliku terorizma, dodavši da je duboko pogođen vešću o smrti ambasadora Ruske Federacije.

 

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo nakon što je večeras teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close