Vučić fudbalerima: Ujedinili ste Srbiju

fudbaleri

Premijer Aleksandar Vučić pozdravio je reprezentativce Srbije i čestitao im pobedu u Elbasanu. Ponosni smo zbog vaše pobede, zbog toga koliko ste borbenosti pokazali na terenu, rekao je Vučić.

Jedino što je Srbija očekivala bilo je da se borite za njenu zastavu i vi ste to uradili, uspeli ste da ujedinite Srbiju, nikakvu računicu niste imali, nikakvim se nesportskim metodama niste služili i zaista sam zadovoljan i srećan zbog vaše pobede, obratio se premijer Aleksandar Vučić fudbalerima Srbije, koji su sinoć u Elbasanu pobedili reprezentaciju Albanije sa 2:0.

Premijer Vučić je rekao da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra ako postoji želja da fudbalska reprezentacija dobije nacionalni stadion.

„Ne znam da li može da se preuredi Zvezdin ili Partizanov stadion, ali tu bi bilo svađe. Tih 150 miliona bi bilo dobro trošenje novca i to nisu bačene pare. FSS mora da spremi rešenje“, rekao je Vučić u Staroj Pazovi.

On je naglasio da će novi stadion morati da bude najbolji u regionu i da prima 50-60.000 ljudi.

Premijera je interesovalo koliko je novca potrebno, a predsednik Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić rekao mu je da će Fifa i Uefa donirati oko 15 miliona, a da je za stadion potrebno 250 miliona.

„Sinoć je cela Srbija bila ujedinjena, svi smo ponosni i radosni zbog vaše pobede, zbog toga koliko ste borbenosti pokazali na terenu. Doneli ste ogromnu radost Srbiji, Republici Srpskoj, posebno Kosovu i Metohiji, svim građanima Srbije, ne samo Srbima, svi su se radovali. Vratili ste veru u sport, nikakvim se nesportskim metodama niste služili i srećan sam zbog toga“, rekao je premijer reprezentativcima u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Premijer Vučić je rekao da od njih očekuje plasman na Mundijal u Rusiji i da je uveren da tamo niko neće imati veću podršku od njih.

„Naše firme već su angažovane na izgradnji i rekonstrukciji stadiona u Rusiji, bilo bi važno da to ne propustimo“, poručio je premijer, siguran da će reprezentativci imati veliku podršku naroda i još jednom naglasio: „Pokazali ste kako se pobeđuje u najtežim okolnostima, a mi ćemo gledati da vas kopiramo.“

On je pozvao građane da dođu na utakmicu s Portugalijom u nedelju i ponovo pruže podršku nacionalnom timu.

„Vi ste velike zvezde i junaci našeg naroda, uživajte u toj pobedi i molim vas da se i svaki drugi put kad igrate za Srbiju borite. Nekada ćete pobediti nekada izgubiti, ali narod samo traži da se borite i dajete sve od sebe“, poručio je Vučić.

Premijer je od kapitena Branislava Ivanovića dobio dres na poklon, a od junaka pobede u Elbasanu Adema Ljajića loptu, dok je zamenik kapitena Aleksandar Kolarov poklonio dres ministru sporta Vanji Udovičiću.

(rts.rs)