Vojnici Srbije u centru za obuku Hoenfels u Nemačkoj sa Amerikancima, Albancima, Crnogorcima

vojska srbije 1

Pripadnici Vojske Srbije, Druge brigade Kopnene vojske, nalaze se već nekoliko dana u centru za obuku Hoenfels u Nemačkoj gde se pripremaju za realizaciju vežbe „Zajednička odlučnost V“, saopštila je Vojska Srbije

BEOGRAD – Pripadnici Vojske Srbije, Druge brigade Kopnene vojske, nalaze se već nekoliko dana u centru za obuku Hoenfels u Nemačkoj gde se pripremaju za realizaciju vežbe „Zajednička odlučnost V“, saopštila je danas Vojska Srbije (VS).

Na obuci je 99 pripadnika pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona Druge brigade, zajedno sa 4.500 vojnika iz Albanije, Bugarske, Gruzije, Litvanije, Nemačke, Norveške, Rumunije, SAD, Slovenije, Francuske, Holandije i Crne Gore.

Vežbu organizuje Evropska komanda Oružanih snaga SAD, u cilju unapređenja interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika kopnenih vojski u realizaciji operacija u multinacionalnom okruženju.

Inače, jedinice Kopnene vojske obučavaju se u tom multinacionalnom centru od 2011. godine, a ovo je četvrta vežba na kojoj učestvuju pripadnici 21. pešadijskog bataljona, objavila je VS na svom sajtu

(novosti.rs)