Vojislav Šešelj: Evo zašto mrzim Tomislava Nikolića…

šešelj
Foto: blic.rs

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kritiovao je sinoć u Čačku rad Vlade ;Srbije ocenjujući da nije postigla nijedan uspeh ni u ekonomskoj ni u socijalnoj sferi.

– Odmah posle prošlih izbora vlada je smanjila plate i penzije za 10 posto, a sad kao penzije podiže za 1,25 posto i to je najubedljiviji pokazatelj njenog lošeg rada – rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u prostorijama SRS u Čačku.

On se svrnuo i na pregovore u Briselu navodeći da je drugi set tih pregovara doveo srpski narod u još težu situaciju.

– Prihvatili smo da naši neprijatelji budu posrednici, a neprijatelji su Amerika i Evropska Unija koji su nas bombardovali, oteli Kosovo, okupirali ga i priznali nezavisnost i kako oni onda da budu naši posrednici – rekao je Šešelj.

On je odbacio spekulacije pojedinih medija da ima navodni dogovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem zbog čega ga u javnosti ne kritikuje.

Šešelj je istakao da je svaka kritika vlade i kritika Vučića i dodao da ga neprekidno kritikuje za sve aspekte unutrašnje i spoljne politike i da je u politici koju on vodi jedino pozitivno što još uvek nije „popustio pod pritiskom Zapada i uveo sankcije Rusiji“.

– Možda vama izgleda da grublje kritikujem Tomislava Nikolića. Njega napadam zbog njegovih kriminalnih i korupcionaških afera, pohlepe, kao i zbog pohlepe njegove supruge i njene fondacije koja služi za pljačkanje velikog novca, a pre svega kritikujem Nikolića zbog njegove lažne diplome koju je stekao, a da nijedan ispit nije polagao. To je svetska sramota za srpski narod da ima takvog predsednika – rekao je Šešelj.

On je dodao da je „lično mnogo više kivan“ na Nikolića nego na Vučića i zbog toga što je Nikolić, kada je napustio SRS, prema Šešeljevoj oceni „ukrao“ 20 poslaničkih mandata SRS, dok je Vučić prvo podneo ostavku na mandat gradskog odbornika Beograda, pa je onda napustio stranku.

– Ima tu razlike. Kivan sam više na Nikolića pošto sam u njega ranije imao neograničeno poverenje, jer je zaista bio pošten i skroman čovek. A u Vučića nikad nisam imao toliko poverenja, on je uvek bio svojeglav, uvek je znao da napravi neku zbrku i problem. Nikolića mrzim jer nam je ukrao mandate, a Vučić mi je protivnik, hoću da ga oborim sa vlasti ali nema mržnje, jer svako može da se učlani u našu stranku i da iz nje izađe, ali ne sme da nam krade mandate – rekao je Šešelj.

(blic.rs)