(UŽIVO) NA KORAK DO RATA RUSIJE I SAD: Amerikanci upali u trgovinsko predstavništvo Rusije u Vašingtonu!

Foto: Screenshot

U trgovinskom predstavništvu Rusije u Vašingtonu vrši se pretres, prenosi dopisnik RIA Novosti s mesta događaja.

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da američke specijalne službe nameravaju da 2. septembra pretraže generalni konzulat Rusije u San Francisku, uključujući stanove saradnika diplomatskog predstavništva.

Stejt department SAD je odbio da komentariše ovu informaciju.

Predstavnik Ambasade Rusije Nikolaj Lahonin saopštio je da će pretraživanje trgovinskog predstavništva SAD u Vašingtonu početi u 21.00 sat po moskovskom (oko 14.00 po lokalnom vremenu).

Stejt department je zatražio da se do 2. septembra zatvori Konzulat Rusije u San Francisku, kao i dva zdanja trgovinskog predstavništva Rusije u Vašingtonu i Njujorku.

Ruske vlasti pozvale su danas na razgovor zamenika američkog ambasadora u Moskvi na razgovor, optužujući SAD da žele da pretresu prostorije ruske konzularne misije u Vašingtonu.

„Pozvali smo na razgovor zamenika američkog ambsadora u Moskvi Entonija Godfrija. Uručeno mu je protestno pismo u vezi sa željom američkih vlasti da pretresu prostorije ruske konzularne misije u Vašingtonu“, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova i dodalo da je ta zgrada u vlasništvu ruske države i da ima diplomatski imunitet.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close